van der Horst

Groot-Brittannië: Carlos Sainz voor Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Nadat de eerste vrije training op het circuit van Silverstone letterlijk in het water viel, konden de piloten voor de tweede sessie genieten van een droge piste. Carlos Sainz (Ferrari) klokte de snelste tijd voor thuispiloot Lewis Hamilton (Mercedes). Max Verstappen (Red Bull) hield het op de vierde chrono.
Toen de eerste vrije sessie van start ging regende het boven het circuit van Silverstone. Snelle rondes werden er aanvankelijk dus niet gereden tot de piste op het einde van de sessie wat begon op te drogen. De chrono’s gingen naar beneden tot Lance Stroll voor een rode vlag situatie zorgde door in de fout te gaan. Valterri Bottas (Alfa Romeo) toonde zich de snelste voor Lewis Hamilton (Mercedes) en beide Ferrari piloten Carlos Sainz en Charles Leclerc.  

Voor de tweede sessie was de regen verdwenen. Carlos Sainz klokte de snelste chrono met een ronde in 1:28.942. Hij bleef Lewis Hamilton (1:29.105) voor, die op zijn Mercedes beschikte over enkele evoluties. Lando Norris (McLaren) was derdesnelst met een ronde in 1:29.118. Max Verstappen en Charles Leclerc maakten de top vijf vol.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team
 



  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons