van der Horst

Groot-Brittannië: Lewis Hamilton snelste op vrijdag

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton (Mercedes) was de snelste tijd in de eerste vrije training voor de GP van Groot-Brittannië. Met een ronde in 1:27.487 was hij 0.367 seconde sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas. In de tweede vrije sessie nam Sebastian Vettel (Ferrari) revanche en klokte de snelste ronde maar zijn tijd van 1:27.552 lag wel hoger dan die Hamilton reed eerder op de dag. Max Verstappen (Red Bull) ging in de tweede sessie al in zijn eerste ronde van de baan en kon in de namiddag geen tijd neerzetten. Stoffel Vandoorne reed tweemaal de zeventiende tijd.
Romain Gorsjean - Haas F1
Romain Gorsjean - Haas F1
Sebastian Vettel was de snelste na de twee Mercedessen, maar moest al meer dan halve seconde toegeven op de tijd van Hamilton. Daniel Ricciardo (Red Bull), Kimi Räikkönen (Ferrari), en Max Verstappen (Red Bull) volgden in het klassement maar de Nederlander moest zijn wagen met technische problemen aan de kant zetten op het rechte stuk. Romain Grosjean (Haas) klokte de zevende tijd maar ging ook hard van de baan en de wagen van de Fransman kon niet tijdig hersteld worden voor de tweede vrije sessie.

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
In die tweede sessie ging Vettel sneller dan Lewis Hamilton maar moest de beste dagtijd toch aan de Brit laten. Bottas volgde met de derde tijd voor Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo. Max Verstappen ging op harde rubbers al bij zijn eerste poging van de baan en kwam niet meer in actie. Zo ging de zesde tijd verrassend naar Fernando Alonso (McLaren).

Foto's: Racing International Photography
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons