van der Horst

Groot-Brittannië: Mercedes én Hamilton insinueren dat aanrijdingen met opzet gebeurde

Start GP Groot-Brittannië 2018
Start GP Groot-Brittannië 2018
Lewis Hamilton was gisteren na zijn thuisrace in Silverstone niet te spreken over het incident met Kimi Räikkönen. De Mercedes-rijder werd in de derde bocht rond getikt door de Fin en betwijfelt of de aanrijding met de Ferrari een fout was of een doelbewuste actie. "Het is nu al de tweede race in korte tijd dat een Mercedes-rijder het doelwit is van een Ferrari, en in beide gevallen hebben we veel punten verloren", zei een vrij geirriteerde Hamilton achteraf tijdens de persconferentie. "Een interessante tactiek van Ferrari."
Startcrash Grote Prijs van Frankrijk 2018
Startcrash Grote Prijs van Frankrijk 2018
Met deze uitsprak doelt de Brit ook op de aanvaring tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas in Le Castellet, twee weken eerder. In de eerste bocht reed de Ferrari achterop de zuster-Mercedes. En nu vreest Hamilton dat ze meermaals in aanraking zullen komen met hun rivalen uit Maranello. "We moeten hard blijven werken om ons beter te positioneren, zodat we niet meer worden blootgesteld aan de rode wagens", ging Hamilton verder. "Want wie weet wanneer zoiets weer gaat gebeuren?"

Toto Wolff
Toto Wolff
Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff insinueerde aan Sky Sports F1 dat de aanrijding tussen Hamilton en Räikkönen opzettelijk was. "In Le Castellet werden we voor het eerst eruit gekegeld en nu voor de tweede keer. En dat zijn veel punten in het constructeurs kampioenschap", aldus Wolff. "Om het in de woorden van James Allison ( nvdr. technisch directeur bij Mercedes) te zeggen: 'Is dit kwaad opzet of onkunde?' En hier laat ik mijn oordeelvelling." Vettel beet zich van zich af tijdens de persconferentie en noemde de beschuldigingen uit het Mercedes-kamp lariekoek. 

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
"Ik vind het nogal dom om te denken dat alles wat er gebeurd is, doelbewust is gedaan", zei Vettel. "Ik zou het ook heel moeilijk vinden om zo precies te rijden dat je iemand kunt uitschakelen. In Frankrijk verloor ik mijn vleugel door die botsing met Bottas, dus toen heb ik ook mijn eigen race verpest." Ook Räikkönen kwam aan het woord. “Het is lachwekkend dat wij worden beschuldigd. Ik blokkeerde mijn wiel en jammer genoeg raakten we elkaar.  Dat kan gebeuren. Het is makkelijk om na de afgelopen races allemaal naar ons te wijzen maar wij zijn ook vaak genoeg aangereden door anderen in het verleden.”

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons