van der Horst

Groot-Brittannië: Nieuwe dubbel voor Mercedes – Vettel weer in de fout

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Mercedes was weer eens oppermachtig in Groot-Brittannië en behaalde er de dubbel. Valtteri Bottas, vertrokken van op de pole, wist aanvankelijk zijn leidersplaats te verdedigen tegenover zijn teamgenoot, maar een opportune bandenwissel tijdens een safety car periode schonk de Brit de leiding en een zesde zege in zijn thuisrace. Achter de beide Mercedes-rijders zorgden de Ferrari- en Red Bull-piloten voor de nodige strijd totdat Vettel achter in op de Red Bull van Max Verstappen reed en daarmee de race voor beiden verknalde.
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Bottas wist de leiding bij te start te behouden en niettegenstaande Hamilton de Fin onder druk zette, en zelfs heel even de koppositie overnam, wist Bottas aan de druk te weerstaan en zijn koppositie te behouden. Maar het geluk stond aan de zijde van Hamilton, Bottas wisselde als eerste banden en toen ging Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) van de baan waarop de safety car uitreed en Hamilton daarvan profiteerde om van rubbers te wisselen. Een manoeuvre dat hem de leiding schonk, bovendien zou de Brit nog de snelste rondetijd neerzetten, goed voor een extra punt.

Max Verstappen - Red Bull RB15
Max Verstappen - Red Bull RB15
Achter de beide Mercedes bolides ontspon zich een mooie strijd tussen de Red Bull’s en de Ferrari’s. Na de pitstops had Vettel de derde plaats in handen, maar Max Verstappen ging de Duitser voorbij waarop Vettel onmiddellijk zijn verloren positie wou terug pakken. De Duitser remde laat (te laat) en reed achteraan op de Red Bull die spinde. Verstappen verloor veel tijd en werd uiteindelijk nog vijfde achter ploeggenoot Pierre Gasly. Vettel moest pitten om de beschadigde neus van zijn bolide te vervangen en kreeg daarbovenop een tijdstraf van 10 seconden en sloot de race af op de zestiende plaats.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc werd alzo derde na de twee Mercedes-rijders, een plaats die de Monegask al bezette bij het begin van de race, maar was verloren wegens een slechte racestrategie bij Ferrari. Carlos Sainz Jr (McLaren) kwam als zesde over de lijn, een plaats die ook Daniel Ricciardo (Renault) ambieerde maar net niet wist te behalen. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) pakte de achtste plaats en de top tien werd afgesloten door Daniil Kvyat (Toro Rosso) en Nico Hülkenberg (Renault). Voor Haas F1 werd het een race om snel te vergeten, na de sponsor-perikelen eerder op de week zag het zijn beide rijders na de start op elkaar inrijden wat voor beiden het einde van hun race betekende.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Groot-Brittannië 2019

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes1:21:08.452
2.Valtteri BottasMercedes+24.928s
3.Charles LeclercFerrari+30.117s
4.Pierre GaslyRed Bull Racing Honda+34.692s
5.Max VerstappenRed Bull Racing Honda+39.458s
6.Carlos Sainz Jr.McLaren Renault+53.639s
7.Daniel RicciardoRenault+54.401s
8.Kimi RäikkönenAlfa Romeo Racing Ferrari+65.540s
9.Daniil KvyatScuderia Toro Rosso Honda+66.720s
10.Nico HülkenbergRenault+72.733s
11.Lando NorrisMcLaren Renault+74.281s
12.Alexander AlbonScuderia Toro Rosso Honda+75.617s
13.Lance StrollRacing Point BWT Mercedes+81.086s
14.George RussellWilliams Mercedes+1 ronde
15.Robert KubicaWilliams Mercedes+1 ronde
16.Sebastian VettelFerrari+1 ronde
17.Sergio PérezRacing Point BWT Mercedes+1 ronde
18.Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing FerrariDNF
19.Romain GrosjeanHaasDNF
20.Kevin MagnussenHaasDNF


Foto's: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons