van der Horst

Groot-Brittannië: Vandoorne: "Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Silverstone"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Op het circuit van Silverstone vindt dit weekend de tiende manche van het wereldkampioenschap Formule 1 plaats. De thuiswedstrijd voor Stoffel Vandoorne's team McLaren. De renstal zal het vanaf nu verder moeten doen zonder Eric Boullier. De Fransman legde gisteren zijn functies neer als teambaas, een positie die hij vier jaar lang bekleedde. Maar het racen gaat verder en met geen woord werd er over zijn ontslag gerept in het officiëel communiqué.
Stoffel Vandoorne voor Kimi Raikkonen
Stoffel Vandoorne voor Kimi Raikkonen
"Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Silverstone voor de thuisrace van ons team", aldus Stoffel Vandoorne in het bericht. "Ik hou ervan om op dit circuit te rijden, en de beroemde Maggotts-Becketts complex is echt één van de beste sectors van het circuit waarbij de rijders graag op het limiet gaan. Zowel de snel vloeiende eerste sector alsook het smalle, bochterige binnenveld gedeelte zijn heel belonend als je ze goed neemt. Het weer is er altijd een beetje onvoorspelbaar"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Iedereen in het team heeft ongelooflijk hard gewerkt tijdens deze moeilijke triple-header en het is mooi om het met een race dicht bij huis af te sluiten” ging de West-Vlaming verder. "We pushen hard om de nieuwe onderdelen klaar te krijgen voor dit weekend zodat we het maximale uit ons pakket kunnen halen. Het zal ook interessant zijn om te zien hoe de bandencompounds zich zullen gedragen op het nieuwe wegdek. Het is belangrijk dat we daar zo snel mogelijk achterkomen."

Stoffel Vandoorne - McLaren Renault
Stoffel Vandoorne - McLaren Renault
"Ik hoop dat we op een beter weekend kunnen rekenen voor ons thuispubliek na een moeilijke race in Oostenrijk", zei onze compatriot. "We lieten op zondag zien dat er een goed potentieel is maar na een moeilijke start hadden we te kampen met problemen aan de wagen. Hopelijk kunnen we deze verhelpen voor deze laatste wedstrijd van de triple-header, en dit in het zicht van onze Britse fans." Het is reeds 10 jaar geleden dat McLaren nog thuis kon winnen, en toen was het nog met Lewis Hamilton.

Foto's: Racing International Photography  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons