van der Horst

Groot-Brittannië volgt nu ook met drastische maatregelen

British GT Championship 2020
British GT Championship 2020
Groot-Brittannië bleef tot gisteren gespaard van maatregelen betreffende het intomen van de Covid-19 pandemie, maar uiteindelijk zwichtte de Britse regering en gaat men over tot drastische restricties. Zo mogen er tot 30 april geen openbare meetings georganiseerd worden. Dat heeft ook gevolgen voor de autosport, zo worden de drie eerste manches van het BTCC, de openingsmanche van het British GT en het eerste raceweekend van de TCR UK uitgesteld.
BTCC 2020
BTCC 2020
Het BTCC, het British Touring Car Championship, wordt het hardst getroffen door de maatregelen tegen het Coronavirus. Niet minder dan de drie eerste manches worden uitgesteld, het betreft Donington Park (voorzien op 28 & 29 maart), Brands Hatch (voorzien op 11 & 12 april) en Silverstone (voorzien op 25 & 26 april). De start van de TCR UK die gepland stond te Silverstone op 17 en 18 april wordt nu verplaatst naar Croft op 6 en 7 juni. Ook het startweekend van het British GT in Oulton Park gaat niet door op de geplande datum van 11 tot en met 13 april en wordt verplaatst naar later op het jaar.

Foto's: British GT & BTCCDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 17 maart 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons