van der Horst

Grote Belgische delegatie voor eerste manche GT Sports Club

AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
Dit weekend gaat er met de GT Sports Club een nieuwe kampioenschap van start op het circuit van Barcelona. De door SRO georganiseerde serie is uitsluitend voorbehouden aan Bronze-rijders die het solo tegen elkaar opnemen. Het weekend bestaat uit een kwalificatie, kwalificatierace (25 min) en hoofdrace (40 min), telkens zonder pitstops. Voor de eerste van in totaal vier manches hebben er zich 13 wagens aangemeld, waaronder een aanzienlijke Belgische afvaardiging.
NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo GT3
NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo GT3
Patrick Van Glabeke en Louis Philippe Soenen doen beide een beroep op een Ferrari 458 Italia uit de stal van AF Corse, terwijl Thierry Verstraete (NSC) en Naomi Schiff een Reiter Lamborghini de sporen zullen geven. Schiff beschikt daarbij zelfs over de laatste evolutie, de R-EX (Extenso). Ook WRT tekent present met een Audi R8 LMS ultra voor Jean-Michel Baert, die tot dusver met zijn wagen enkel op trackdays in actie kwam. Verwacht wordt dat ook Stéphane Ratel terug achter het stuur zal kruipen (Aston Martin DBRS9).

NSC Motorsports Syntix - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
NSC Motorsports Syntix - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen drie klassen; ‘Overall’ – ‘Iron Cup’ – ‘Cup Class’. Van Glabeke en Soenen komen uit in de Iron Cup, samen met twee andere wagens. Het veld bestaat niet uitsluitend uit GT3’s, zo brengt de Nederlander Martin Lanting zijn Ferrari GTE aan de start, terwijl Kessel Racing een Challenge versie van de 458 inzet. 

Timing:

Deelnemerslijst GT Sports Club Barcelona
Deelnemerslijst GT Sports Club Barcelona
Vrijdag 17 april
Free Practice 17:30

Zaterdag 18 april
Qualifying Practice 11:40
Qualifying Race 15:45

Zondag 19 april
Main Race 12:00

Foto's: Vincent Wouters, NSC & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 17 april 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons