van der Horst

GRT Grasser Racing Team actief op drie fronten

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team maakte zijn plannen voor 2021 bekend en legt wederom een ambitieus programma voor. Het team van Gottfried Grasser gaat namelijk uitkomen in drie verschillende kampioenschappen en zet daar in totaal zeven Lamborghinis Huracan GT3. Terwijl ADAC GT Masters op het programma blijft, komt daar nu het IMSA WeatherTech Sportscar Championship bij en keert het Oostenrijks team terug naar Fanatec World Challenge Europe powered by AWS.
  • LTF
Niels Lagrange/Clemens Schmid - GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan
Niels Lagrange/Clemens Schmid - GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan
ADAC GT Masters blijft zoals steeds het hoofdprogramma en maar liefst vier Lamborghinis komen daar aan de start, één meer dan vorig jaar, toen één daarvan bestuurd werd door Niels Lagrange. Wie de rijdersopstellingen worden is nog niet geweten. Wel al geweten is wie er zal uitkomen op de Lamborghini in IMSA. Hiervoor rekent men op Misha Goikhberg en Franck Pereira, die een volledig seizoen op Amerikaans grondgebied zullen afwerken. Daarnaast komt er ook nog een tweede wagen in actie bij de Michelin Endurance Cup, al wordt er verder gekeken om deze deelname om te zetten naar een volledig seizoen.

Wel interessant is de terugkeer naar de GT World Challenge Europe, meer bepaald naar het Endurance-kampioenschap, maar wel niet op het hoogste niveau. GRT gaat namelijk één wagen inzetten in de Silver Cup. Tim Zimmermann, die dit weekend voor het team in actie komt tijdens de Rolex 24, werd al bevestigd als rijder. De overige twee plaatsen zullen naar twee piloten uit het Lamborghini Junior programma komen. Wel plant men een éénmalig optreden in de Pro-klasse tijdens de 24 Hours of Spa.

Foto's: Fred Vautier - ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 27 januari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons