van der Horst

Hankook 12H Red Bull Ring: GRT Grasser Racing Team leidt na eerste deel

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
De GRT Grasser Racing Team-Lamborghini Huracán GT3 (#964, Christian Engelhart/Rolf Ineichen/Mark Ineichen) rijdt aan de leiding na de eerste drieënhalf uur van de eerste Hankook 12H RED BULL RING. In de slotfase van het eerste deel van de race had het lokale team de overhand in een spannend duel met de Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann/Robert Renauer/Alfred Renauer). Na diverse positiewisselingen aan de leiding reden de beide auto’s uiteindelijk slechts 1,595 seconden uit elkaar. De pole-winnende Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli) kwam als derde over de eindstreep met een achterstand van slechts 8,3 seconden. De strijd om de kop wordt na de nachtelijke onderbreking voortgezet.
  • Qvick Motors
Startgrid Hankook 12H RED BULL RING 2017
Startgrid Hankook 12H RED BULL RING 2017
De tweede GRT Grasser Racing Team-Lamborghini Huracán GT3 (#963, Milos Pavlovic/Christoph Lenz/Mark Ineichen/Roberto Pampanini) rijdt op de vierde plaats algemeen aan de leiding in de A6-Am-klasse. Met een ronde achterstand volgen de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#32, Max Edelhoff/Horst Felbermayr Jr./Toni Forné) en de Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout) op de tweede en derde plaats.
 
Start Hankook 12H RED BULL RING 2017
Start Hankook 12H RED BULL RING 2017
De top drie in de 991-klasse zit dichtbij elkaar. Aan het eind van het eerste deel van de race rijdt de PROsport Performance-Porsche 991 Cup (#85, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster) aan de leiding in de klasse. Met een ronde achterstand volgt de Forch Racing by Lukas Motorsport-Porsche 991 Cup (#81, Robert Lukas/Igor Walilko/Piotr Parys/Christopher Bauer) op de tweede plaats, gevolgd door de Olimp Racing by Lukas Motorsport-Porsche 991 Cup (#67, Santiago Creel/Igor Walilko/Piotr Wojcik/Christopher Bauer).
 
Twee Porsche-teams rijden vooraan in de SP2-klasse. De Porsche Lorient Racing-Porsche 991 Cup (#64, Philippe Polette/Frédéric Lelievre/Frédéric Ancel) hield de B2F compétition-Porsche 991 Cup (#35, Benoit Fretin/Bruno Fretin/Michel Mitieus) achter zich. Op de derde plaats rijdt de VDS Racing Adventures MARC Focus V8 (#58, Raphaël van der Straten/Thierry de Latre du Bosqueau). De pole-sitter in de klasse, de True-Racing-KTM X-BOW GT4 (#46, Gerald Kiska/Johannes Stuck/Ferdinand Stuck), is al uit de race als gevolg van schade na een aanrijding.
 
Besaplast Racing - Audi TTRS
Besaplast Racing - Audi TTRS
Als vierde in de klasse gestart heeft de Besaplast Racing-Audi TTRS (#233, Franjo Kovac/Milenko Vukovic/Tomás Pekar) de leiding in de SP3-GT4-klasse overgenomen. De RTR Projects-KTM X-BOW GT4 (#221, Sergej Pavlovec/Daniel Skalický/Tomas Miniberger/Erik Janis) neemt in het klassement de tweede plaats in, maar stond gedurende de laatste 20 minuten stil in de pits vanwege schade door een aanrijding. De HTM Racing-Saker GT TDI (#222, Henk Thijssen/Monny Krant/Ivo Breukers), die al meerdere ongeplande pitstops achter de rug heeft, rijdt op de derde plaats in de klasse.
 
Als enige TCR-auto die tot nu toe zonder problemen gereden heeft, heeft de Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#908, Stéphane Ventaja/Thierry Boyer/Michael Carlsen) nu al een voorsprong van vier ronden. De zusterauto, de Team Altran Peugeot-Peugeot 308 Racing Cup (#308, Guillaume Roman/Thierry Blaise/Kim Holmgaard) volgt op de tweede plaats, ondanks wegvallend motorvermogen en een reparatiestop. De derde plaats is in handen van de Speed Factory Racing-Audi RS3 LMS SEQ (#109, Jesus Fuster/Miguel Abello/Mirko van Oostrum/Jaime Fuster), die tijd verloor als gevolg van twee remfouten voor de Remusbocht.
 
De enige A3-auto, de Pfister-Racing Team-SEAT Leon Supercopa (#150, Mario Krall/Christof Pichler/Wolfgang Kriegl/Gerald Heigis), rijdt op de 32e plaats algemeen.
 
Parc Fermé Hankook 12H RED BULL RING 2017
Parc Fermé Hankook 12H RED BULL RING 2017
In de avond en nacht geldt een parc fermé-regeling voor de auto’s. Op zaterdag wordt de race van 9.15 tot 17.45 uur voortgezet. Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

--- Uitslag deel 1 Hankook 12H RED BULL RING (PDF) ---

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op vrijdag 7 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons