van der Horst

GT Challenge: Chevrolet en Audi boven op Virginia International Raceway

Antonio Garcia en Jan Magnussen - Corvette Racing
Antonio Garcia en Jan Magnussen - Corvette Racing
Corvette Racing heeft zijn derde overwinning op rij geboekt in de GTLM-klasse met dank aan Jan Magnussen en Antonio Garcia. Het duo van de#3 Chevrolet Corvette C7.R waren nagenoeg de enige rijders die géén fouten maakten. Op het hobbelige wegdek ging de concurrentie voortdurend in de fout waarna onherroepelijk een pitstop volgde om het gras aan de luchtinlaat weg te halen om oververhitting te voorkomen. Niettegenstaande de vele fouten was er amper één neutralisatie: vijf minuten voor het einde crashte de Corvette zusterwagen van Tommy Milner/Oliver Gavin in de bandenstapel wat het kampioenschap weer opengooit.
Ford was het enige merk dat Magnussen/Garcia een duimbreed in de weg leek te kunnen gaan leggen en de tweede plaats van Dirk Müller/Joey Hand was dan ook geen verrassing. De Porsche op de derde plek was een stuk minder voorspelbaar gezien de huidige vorm van het Duitse merk. Earl Bamber en Frederic Makowicki leken op weg naar een vierde plaats maar in de laatste ronden spinde Giancarlo Fisichella nog van de baan in de Ferrari van Risi Competizione. De eerste BMW werd vijfde met dank aan Bill Auberlen en Dirk Werner.

Madison Snow - Paul Miller Racing
Madison Snow - Paul Miller Racing
In de GTD-klasse domineerden Lamborghini en Audi in de kwalificatie en dat was zo ook in de race. De zege ging naar Bryan Sellers en Madison Snow in de Huracan van Paul Miller Racing na een perfect weekend. Lamborghini heeft zo overigens zijn eerste zege te pakken in dit kampioenschap na de pijnlijke diskwalificatie in de 24 uren van Daytona. Achter hen volgden maar liefst drie R8's met Lawson Aschenbach/Matt Bell en Andy Lally/John Potter op het podium. Het laatste genoemde duo, van Magnus Racing, doet de beste zaak in de titelstrijd aangezien Jeroen Bleekemolen/Ben Keating in de Dodge van Riley Motorsports en Cristina Nielsen/Alessandro Balzan in de Ferrari van Scuderia Corsa, niet bij de eerste zes eindigden. 

UITSLAG MICHELIN GT CHALLENGE

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 29 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oak Tree Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons