van der Horst

GT Challenge: eerste zege in vijf races voor Corvette Racing

Jan Magnussen - Corvette Racing
Jan Magnussen - Corvette Racing
Voor het eerst sinds Austin heeft Corvette Racing nog eens aangeknoopt met de zege in de GTLM-klasse. Antonio Garcia en Jan Magnussen, de leiders in de tussenstand, kwamen als winnaars over de streep na een wedstrijd van 2u40. Zonder geluk was de zege evenwel niet: twaalf minuten voor het einde kreeg Alexander Sims op de leidende BMW een lekke band. Sims zou uiteindelijk zakken naar de vierde plaats achter het strijdende duo Ryan Briscoe (Ford)/Toni Vilander (Ferrari). De Amerikaanse bolide versloeg de Italiaanse met 0,6 seconden. Voor Porsche, en dus Laurens Vanthoor, was het een weekend om snel te vergeten. Nadat ze in de kwalificatie al de twee laatste posities voor zich dienden te nemen was dat in de race hetzelfde. Vanthoor werd zevende.
  • St. Paul
Jeroen Mul en Corey Lewis
Jeroen Mul en Corey Lewis
In GTD zagen we een allereerste zege voor de Lamborghini van Change Racing. Nadat Jeroen Mul reeds van pole mocht starten, reed hij, samen met Corey Lewis, de hele wedstrijd op kop. Turner Motorsport en hun BMW van Jens Klingmann en Jesse Krohn werd tweede. Jeroen Bleekemolen werd derde in de Mercedes van Riley Motorsports en hield zo de titelconcurrentie, de Scuderia Corsa-Ferrari van Christina Nielsen en Alessandro Balzan, van het podium.

De volgende wedstrijd is op 24 september op Laguna Seca waar we, naast de GT-klassen, terug de prototypes in actie zullen zien.

UITSLAG GT CHALLENGE

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 28 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons