van der Horst

GT Challenge: pole voor Ford in GTLM, Lamborghini in GTD

Joey Hand - Ford Chip Ganassi Racing
Joey Hand - Ford Chip Ganassi Racing
Ford Chip Ganassi Racing heeft afgelopen nacht zijn vijfde pole van het seizoen gereden. Op de Virginia International Raceway was Joey Hand de snelste GTLM-piloot. Alexander Sims reed met zijn BMW de tweede tijd op twee tienden. Risi Competitizione is er weer bij en Giancarlo Fisichella en Toni Vilander vertrekken straks als vierde achter de tweede BMW. Problemen bij Porsche: het Duitse merk reed de twee traagste tijden en kon als enige niet binnen de seconde van Hand blijven. Laurens Vanthoor was de snelste van de twee 911's.
Jeroen Mul - Change Racing
Jeroen Mul - Change Racing
In de GTD-klasse ging de pole voor de tweede keer op rij naar Jeroen Mul in zijn Lamborghini van Change Racing. Vijf verschillende merken maken de top vijf vol met nog BMW (Turner), Audi (Stevenson), Mercedes (Riley) en Lexus (3GT). Voor Jeroen Bleekemolen, die uitzonderlijk niet Ben Keating naast hem kent maar Trent Hindman, een uitstekende kans om met de Riley-Mercedes zijn achterstand te verkleinen op de Corsa-Ferrari. Christina Nielsen reed pas de tiende tijd. De P- en de PC-klasse komen dit weekend niet in actie. De wedstrijd begint om 19u35 Belgische tijd.

UITSLAG KWALIFICATIE GT CHALLENGE

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 27 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Michelin GT Challenge.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons