van der Horst

GT Cup Open Europe: Gemengde gevoelens voor Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens na openingsmanche

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens trokken deze week naar Frankrijk om op het Formule 1 circuit van Paul Ricard de seizoensopener van het nieuwe GT Cup Open Europe kampioenschap te betwisten. Het werd een lastig weekend, met een nieuwe wagen en een nieuw team enerzijds, en een lekke band tijdens de kwalificaties en een foute set-up nadien anderzijds. Bovendien bleek de Balance of Performance die de organisatie had opgesteld niet geheel correct, waarbij de Porsche-rijders van bij het doven van de lichten op achtervolgen waren aangewezen.
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
“Filip en ikzelf hadden veel verwacht van deze race, maar soms lopen de zaken niet helemaal zoals je hoopt”, blikt Nicolas Vandierendonck eerlijk terug. “We hebben deze week hier in Paul Ricard geen voorbereidende tests afgewerkt, dus moesten we tijdens de vrije trainingen en de kwalificaties hard werken aan de set-up. Net op het ogenblik dat ik een snelle ronde wilde afwerken, kreeg ik te kampen met een langzaam leeglopende band. We moesten pitten en nadien waren alle kansen op een goede startpositie verkeken. Voor aanvang van de eerste race besloten we de set-up aan te passen, maar dat bleek achteraf gezien een foute keuze. Vervolgens maakten we bij de tweede race wel progressie, maar de concurrentie bleef natuurlijk ook niet stilzitten. Mijn felicitaties trouwens aan mijn teamgenoot John De Wilde, die een goed weekend kende en tweemaal op het podium mocht plaatsnemen. Het toont aan wat er mogelijk is als alle puzzelstukken in elkaar vallen!”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Ook Filip Teunkens zag positieve elementen na het openingsweekend van de GT Cup Open Europe. “Van bij de trainingen wisten we dat de twee races dit weekend felbetwist zouden worden, met beperkte onderlinge verschillen. Het komt er dan op aan om stelselmatig progressie te boeken. Dat hebben we zeker ook gedaan, maar door de pech op zaterdag, werden we wat teruggeslagen en daar zijn we nooit volledig van hersteld. We behalen niet echt het resultaat waarop we vooraf hadden gehoopt, maar langs de andere kant kunnen we gezien de omstandigheden ook niet ontevreden zijn. Bovenal was dit een goede test voor het Thems Racing by EMG Motorsport team met het oog op het Belcar Endurance Championship. Wij als piloten hebben ritme kunnen opdoen en je merkt dat er een goede routine in het team zit. De zaden zijn geplant, nu is het een kwestie van de vruchten te plukken!”

De volgende manche van de GT Cup Open Europe 2019 is meteen de thuisrace op het mooiste circuit ter wereld. Op 8 en 9 juni slaat de GT Cup Open Europe namelijk de tenten op te Spa-Francorchamps. Alvorens naar Spa-Francorchamps te trekken, staat er evenwel eerst de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship op het menu. In het weekend van 18 en 19 mei worden er twee korte sprintraces gereden in het kader van de prestigieuze terugkeer van de DTM naar Circuit Zolder. Meteen één van de hoogtepunten van het seizoen en dus een niet te missen afspraak!

Perbericht Nicolas VandierendonckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 29 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons