van der Horst

GT Cup Open Europe: Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens met Porsche

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Het grote moment is eindelijk aangebroken! Na de lange winterstop betwisten Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens dit weekend op het Zuid-Franse Formule 1 circuit van Paul Ricard de opener van het seizoen 2019 van de GT Cup Open Europe. Een nieuw kampioenschap dus voor Vandierendonck en Teunkens, op hoogstaand internationaal niveau. Na heel wat analysewerk besloot het duo eveneens om de Mercedes-AMG GT4 in te ruilen voor een potente Porsche 911 GT3 Cup van de allerlaatste generatie. Alle elementen zijn dus aanwezig voor een succesvol weekend.
Filip Teunkens - Nicolas Vandierendonck
Filip Teunkens - Nicolas Vandierendonck
“De voorbereiding afgelopen winter was echt goed”, vertelt Nicolas Vandierendonck zelfzeker. “We hebben de tijd genomen om alles tot in de details voor te bereiden. Zowel de wagen, het teams als de piloten zijn er 200% klaar voor! We hebben heel wat testsessies afgewerkt met het oog op het onder de knie krijgen van de bolide, want de Porsche 911 verschilt toch wel grondig van de Mercedes-AMG GT4. Dat vergt dus een andere aanpak. We hopen van bij het begin mee te dingen naar het podium in onze klasse, welke eveneens de drukst bezette is van het hele kampioenschap. Met meer dan 10 directe concurrenten kunnen we ons weinig fouten veroorloven, maar ik heb in het verleden reeds met Porsche geracet en weet dat het een uiterst betrouwbare wagen is”, besluit de Shipex-rijder vastberaden.

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Ook Filip Teunkens is die mening toebedeeld. “Bijna alles is nieuw voor mij dit seizoen”, lacht de Kempenaar die afgelopen jaar met Nicolas Vandierendonck nog een klassezege pakte in de 24 Hours of Zolder. “Behalve dan mijn teamgenoot. De samenwerking met Nicolas is top en de wegligging van de Porsche is wereldvermaard. Nu komt het er op aan om van bij het begin bij de les te zijn. Dit wordt mijn eerste wedstrijd op Paul Ricard, maar ik kijk er enorm naar uit. De races zijn zeer kort, slechts 55 minuten, en een eigen Balance of Performance van de organisator moet de onderlinge verschillen tussen de wagens terugbrengen tot minder dan een halve seconde per ronde. Er zal dus geknokt worden voor elke centimeter en dat spreekt me enorm aan. Ik kan niet wachten tot de rode lichten doven!”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
De GT Cup Open Europe 2019 is een nieuw kampioenschap dat wordt verreden op de meest prestigieuze circuits in Europa. De kalender bestaat uit zes meetings van telkens twee races, waarbij er op 8 en 9 juni wedstrijden worden verreden op het Belgische Circuit de Spa-Francorchamps. De openingsmanche van het seizoen vindt deze week plaats op het Circuit Paul Ricard, in Frankrijk. Op het menu: twee vrije trainingen op vrijdag, gevolgd door zowel op zaterdag als zondag een kwalificatie en een race.

Persbericht Thems RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 26 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons