van der Horst

GT Cup Open Europe: Dubbel podium voor John De Wilde - Zeges voor Koller en Solieri

EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
In Frankrijk werd dit weekend de eerste meeting van de nagelnieuwe GT Cup Open Europe afgewerkt, een kampioenschap dat wordt verreden in dezelfde weekends als de International GT Open. Langs Belgische zijde zagen we in Paul Ricard EMG Motorsport present tekenen met twee Porsche 911. Eén wagen werd voorbehouden aan Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens, terwijl de zuster-991 in handen van John De Wilde kwam, die beide races over 55 minuten solo afwerkte. De Wilde was zowel op zaterdag als op zondag de beste Belgische vertegenwoordiger, met respectievelijk een zesde en een vierde plaats algemeen, en tweemaal een derde plaats in de drukbezette Am-klasse.
Vincenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Vincenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
In de tweede race was De Wilde trouwens de beste Porschist uit het startveld, maar de Lamborghini Huracán bleken dit weekend ongenaakbaar en wonnen tweemaal met een straatlengte voorsprong. Er schort duidelijk iets aan de Balance of Performance van de organisatie, vooral met de Mercedes-AMG GT en de Lamborghini Huracán. Op zaterdag ging de zege naar Hans-Peter Koller, terwijl teamgenoot Edoardo Liberati wegens een voedselvergiftiging vanaf de zijlijn moest toekijken. Op zondag mocht Glauco Solieri zegevieren.

Foto's: GT Cup Open EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons