van der Horst

GT Cup Open: Spa: Winst en podium voor Q1 Trackracing

Start 2024 GT Cup Open Spa Race 2
Start 2024 GT Cup Open Spa Race 2
De tweede wedstrijd van de GT Cup Open in Spa-Francorchamps werd opnieuw een enerverende aangelegenheid. Het hoogtepunt van de race was het spannende duel tussen de GDL Racing Porsche en de Rossocorsa Racing Ferrari, waarbij Federico al Rifai en Matteo Luvisi uiteindelijk aan het langste eind trokken, hoewel hun zege nog onder voorbehoud is. Lars Zaenen en Xander Przybylak eindigden als derde met de Q1-Trackracing Porsche, terwijl Nicolas Vandierendonck en Bogdan Duma de overwinning pakten in de Am-klasse. Philippe Wils sloot de top drie in Am af met de Speedlover Porsche.
  • 24 Hours of Zolder
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
De start van de race verliep bijzonder tumultueus voor de held van gisteren, Stienes Longin. De Leuvenaar werd bij de start aangetikt in La Source en moest aan een inhaalrace beginnen. Vooraan was het aanvankelijk Luvisi die de leiding nam, maar Fabio Babini sprong over zijn landgenoot heen. De wedstrijd kreeg echter een onverwachte wending door een safety car-periode. Dit gebeurde nadat Nathan Brauns met de Q1 Trackracing Porsche bovenaan de Raidillon in de bandenstapel belandde vanwege een klapband, net voordat de verplichte pitstops begonnen.

Lars Zaenen/Xander Przybylak - Q1 Trackracing
Lars Zaenen/Xander Przybylak - Q1 Trackracing
Daarvan profiteerde GDL Racing om de leiding te pakken, maar ze kregen te maken met een nieuwe uitdager: de Rossocorsa Racing Ferrari van Lorenzo Innocenti en Niccoló Schiró. Beide wagens streden tot de laatste ronde, waar uiteindelijk Al Rifai standhield. Deze overwinning staat echter nog onder voorbehoud, omdat de Italiaan in zijn laatste ronde de Busstop chicane afsneed. De derde plaats ging naar Zaenen en Przybylak, die vanuit het middenveld naar het podium konden opschuiven. Longin en Nicolas Saelens eindigden als zevende algemeen en zesde in hun klasse.

Nicolas Vandierendonck/Bogdan Duma - Q1 Trackracing
Nicolas Vandierendonck/Bogdan Duma - Q1 Trackracing
In de Am-klasse was er Belgisch succes met Nicolas Vandierendonck. Samen met Bogdan Duma behaalde hij voor het eerst dit seizoen de overwinning. Glauco Solieri eindigde met de SP Racing Team Porsche als tweede, terwijl Speedlover dit weekend ook op eigen bodem op het podium eindigde, met Philippe Wils op de derde plaats. Na drie races in vijf weken krijgen de coureurs van de GT Cup Open even rust, want pas eind juli gaat het kampioenschap verder met de volgende race in Le Castellet.

Foto's: Niels Vaeck - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 26 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons