van der Horst

GT en Endurance nieuws

Eric van de Poele
Eric van de Poele
Het najaar is goed en wel begonnen en dat betekent ook dat de meeste kampioenschappen hun eindfase naderen. Toch staan er nog een aantal belangrijke afspraken op het programma, zoals de finale van de GT World Challenge Europe Sprint Cup, de Indianapolis 8 Hour en Petit Le Mans, met tussendoor een manche van de Ultimate Cup Series.
Tristan Vautier
Tristan Vautier
*** Zoals geweten zal Jules Gounon niet van de partij zijn tijdens de manche van de GT World Challenge Europe Sprint Cup vanwege een blessure. Daarom heeft Akkodis ASP Tristan Vautier opgebeld om in te vallen. De Fransman heeft al in het verleden voor het team gereden en is nu vooral piloot bij JDC-Miller Motorsports. In de Verenigde Staten zal hij vermoedelijk ook ingezet worden als piloot bij Mercedes tijdens de Indianapolis 8 Hour. Al is dit nog niet bevestigd.

*** Wie wel bevestigd werd voor Indianapolis, is Christina Nielsen. De Deense zal instappen bij Racers Edge Motorsports, dat een Acura inzet voor Ashton Harrison en Mario Farnbacher. Geen onbekende wagen voor haar, gezien zij in het verleden al achter het stuur zat van de NSX GT3.

SunEnergy1 Racing - Mercedes-Benz AMG GT3 Evo
SunEnergy1 Racing - Mercedes-Benz AMG GT3 Evo
*** Wie nog aanwezig zal zijn, is SunEnergy1 Racing. Kenny Habul en Martin Konrad zullen daar vergezeld worden door Dominik Bauman. Beiden leiden het klassement in de Pro-Am klasse, met dank aan hun overwinning tijdens de Bathurst 12 Hour eerder op het jaar. Nu gaan ze op jacht naar hun volgende overwinning en krijgen in Amerika ondersteuning van Akkodis ASP.

*** Een week voor de Indianapolis 8 Hour is er ook nog Petit Le Mans, de finale van het IMSA Weathertech Sportscar Championship op Road Atlanta. Zoals de traditie betaamt op Amerikaanse bodem wordt er altijd een grand marshall aangesteld. Voor deze editie zijn het er zelfs drie, en niet van de minsten. Deze eer valt te beurt aan Wayne Taylor, Emmanuel Collard en Eric van de Poele. Het trio won de allereerste editie van Petit Le Mans in 1998 met een Ferrari 333 SP.

Kennol Racing Team - Callaway Corvette C7 GT3-R
Kennol Racing Team - Callaway Corvette C7 GT3-R
*** Dit weekend houdt de Ultimate Cup Series halt in Hockenheim en kan rekenen op een exotische wagen. Er wordt namelijk een Callaway C7 GT3-R ingezet door Kennol Racing Team, het vierde chassis en nog de enigste rijdende wagen van de Duitse tuner. Opvallend was dat het nieuws verspreid werd door Corvette Motorsport zelf, waar de Callaway een afgeleide is van de Corvette. Wie de wagen zal besturen is niet geweten.

Nigel Bailly
Nigel Bailly
*** Wie wel zal meerijden, is Nigel Bailly. De Belg heeft na de Totalenergies 24 Hours of Spa zijn focus verlegd. Zo laat hij de overige ronden van de World GT Challenge schieten met het oog om een budget bij elkaar te sprokkelen voor 2023. Maar in de tussentijd blijft Bailly niet stil zitten en zal met de Bentley voor een tweede maal van de partij zijn in de Ultimate Cup Series. Hopelijk zal hij in Hockenheim zijn prestaties van Misano kunnen herhalen, waar hij toen drie keer op het podium eindigde.

Foto's: Marnik Mouchaers - Martijn Wouters - Mercedes-AMG Motorsport - Kennol - Nigel Bailly  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons