van der Horst

GT kortnieuws met British GT, PWC SprintX en GT4 Central European Cup

ERC Sport - Mercedes AMG GT3
ERC Sport - Mercedes AMG GT3
Heel wat nationale en regionale GT weekends werkten dit weekend een manche van hun kampioenschap af. In Rockingham wonnen Lee Mowle en Yelmer Buurman met hun ERC Sport Mercedes de tweede manche van het British GT kampioenschap. Op de Virginia International Raceway ging de zege in eerste race van de SprintX GT Championship naar de K-PAX Racing Bentley Continental van Maxime Soulet en Rodrigo Baptista. Op de omloop van Most ging de nieuwe GT4 Central European Cup van start en in Imola werd het Italiaanse GT kampioenschap in gang geschoten.
Jetstream Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Jetstream Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
De tweede manche van het Britse GT kampioenschap omvatte een endurance race over 2 uren. Het werd een bewogen race die niet minder dan viermaal onderbroken werd door een safety car procedure. Bij de start van zijn stint nam Maxime Martin (Jetstream Motorsport Aston Martin) de leiding, maar hij kon geen voorsprong opbouwen gezien kort na elkaar de safety car tweemaal de baan op kwam. Martin kreeg daarna een drive through voor het afwijken van zijn rijlijn en viel ver terug. Uiteindelijk eindigde hij samen met Graham Davidson op de vijfde plaats. De race werd gewonnen door de ERC Sport Mercedes van Lee Mowle en Yelmer Buurman, die nochtans achteraan de grid gestart waren. De Team Parker Racing Ltd Bentley Continental van Ian Loggie en Callum Macleod eindigde als tweede voor de Beechdean AMR Aston Martin Vantage van Darren Turner en Anrew Howard.

K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
Op de Virginia International Raceway wonnen Maxime Soulet en Rodrigo Baptista met hun K-PAX Racing Bentley op overtuigende wijze de eerste Pirelli World Challenge SprintX race voor de Ferrari 488 van Molina/Vilander en de Porsche 911 GT3-R van Henzler/Hargrove. In de tweede race domineerde Soulet het eerste gedeelte van de race alvorens de wagen door te geven aan zijn ploeggenoot. Baptista ging in echter op drie ronden voor de finish de baan af in zijn strijd om de leiding met de Mercedes van Mike Skeen. De Bentley zou nog vijfde worden, maar de zege was voor de Mercedes AMG GT van Scott Heckert en Mike Skeen. Wolf Henzler en Scott Hargrove werden ditmaal tweede.

K Racing-Reiter - KTM X-Bow GT4
K Racing-Reiter - KTM X-Bow GT4
Dertien wagens daagden op voor de eerste manche van de GT4 Central European Cup die op de omloop van Most over twee races werd betwist. De overwinning in race 1 ging naar de Racing One Audi R8 LMS van Hamza Owega, hij bleef Marilyn en Patrick Niederhauser (KTM X-Bow) en Luca Wollgarten/ Moritz Oestreich (Porsche Cayman) voor. In race 2 kwam de K-Racing KTM van de Niederhauser’s als eerste over de lijn, gevolgd door de KTM van Mazatis/Korpivarra en de Audi van Owega. In Imola gingen de zeges in het Italiaanse GT kampioenschap respectievelijk naar de Ferrari 488 GT3 van Fisichella/Gai en de Audi R8 LMS GT3 van Baruch/Fässler.

Foto's: British GT, Pirelli World Challenge & GT4 Central European CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 30 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rockingham.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons