van der Horst

GT Open: Lémeret, Vandierendonck en Smet testen te Barcelona

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette C6 ZR1 GTE
Verleden jaar kende de GT Open serie een moeilijke tijd, het aantal deelnemers lag aanzienlijk lager dan de jaren voordien en bovendien bestond het deelnemersveld bijna uitsluitend uit Ferrari’s. Dit jaar belooft echter beterschap, niet alleen worden er bij de opening van het seizoen 20 wagens aan de start verwacht, bovendien kan men ditmaal spreken van een gevarieerd veld met naast Ferrari namen als BMW, Aston Martin, Audi, Lamborghini, Porsche, Corvette en Renault. Bij de tweedaagse testsessie op het circuit van Barcelona deze weken zagen we drie Belgen aan het werk, Stéphane Lemeret, Nicolas Vandierendonck en Jürgen Smet.
Stéphane Lemeret - AF Corse Ferrari 458
Stéphane Lemeret - AF Corse Ferrari 458
Stéphane Lemeret stapt opnieuw in bij AF Corse en zal net als verleden jaar het stuur nemen van een Ferrari 458 Italia. Nicolas Vandierendonck kondigde eerder al aan dat hij aan de start komt van de Blancpain GT Sports Club met de imposante Corvette C6 ZR1 van Selleslagh Racing Team en profiteerde van de GT Open testsessie om het circuit te verkennen dat ook door de GT Sports Club wordt aangedaan. Tenslotte kwam in Barcelona ook Jürgen Smet in actie waar hij reed met een Renault Sport R.S.01 van Monlau Competición.

Jürgen Smet - Monlau Competición Renault Sport R.S.01
Jürgen Smet - Monlau Competición Renault Sport R.S.01
Op de eerste dag wisselden regen en zon elkaar af en in deze moeilijke omstandigheden ging de snelste tijd naar de TF Sport Aston Martin van Euan Hankey/Salih Yoluc in 1:47.471. De Britse bolide was 0.091 seconde sneller dan de Balfe Motorsport Ferrari van Keen/Balfe. Op de derde plaats vonden we verrassend de Renault Sport R.S.01 van Jürgen Smet terug, de Renault was vooral onder natte omstandigheden. De vierde tijd was voor de a-workx Porsche 911R van Sebastian Asch/Dietmar Ulrich. De AF Corse Ferrari van Sdanewitsch/Lémeret sloot de eerste testdag af met de vijfde tijd.

TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
Ook op de tweede testdag was de TF Sport Aston Martin de snelste wagen op de piste met een rondetijd van 1:46.073 en opnieuw bleef hij nipt de Balfe Motorsport Ferrari voor. De Ferrari van Lemeret schoof op die tweede dag op naar de derde plaats. De vierde en vijfde tijd waren voor de gloednieuwe BMW M6’s van Teo Martín Motorsport. Het GT Open seizoen start op 22 april op het circuit van Estoril.


Foto's: GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op woensdag 16 maart 2016.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons