van der Horst

Barcelona: Race 2: Zampieri/Mavlanov kampioen

5dc4284265b9d6a3e483860d02013176f6c1788e.jpg
Nadat na race 1 Andrea Montermini/Niccolo Schiro (Ferrari 458 - Scuderia Villorba Corse) de leiding in de tussenstand overgenomen hadden van Miguel Ramos/Nicky Pastorelli (Chevrolet Corvette C6 - V8 Racing) zijn het uiteindelijk Daniel Zampieri/Roman Mavlanov (SMP Racing - Ferrari 458) die met de titel naar huis mogen. Een derde plaats was hiervoor genoeg. Ramos/Pastorelli werden tweede achter de winnaars Viacheslav Maleev/Jose Perez-Aicart (Ferrari 458 - SMP Racing). Een knappe prestatie van het GTS-duo dat na race 1 zijn titelkansen verloor in hun klasse.
Maar liefst 25000 toeschouwers zagen hoe Schiro bij de start, samen met Pastorelli, de eerste bocht afsneed. De Italiaan haalde hier duidelijk een voordeel uit en zou in de elfde ronde een drive-through krijgen hiervoor; een streep door de rekening van Villorba Corse dat op weg leek naar de titel. Aicart nam de leiding over en ook na de rijderwissels voerde Maleev het veld aan. Ramos volgde, met achter hem Zampieri. Montermini had positie acht in handen, maar gaf in zijn poging terrein goed te maken Archie Hamilton (Chevrolet Corvette C6 - Selleslagh Racing Team) een tik en zo kreeg de Ferrari #1 van de kampioen van 2013 zijn tweede drive through te verduren.

Intussen slaagde Maleev erin om met zijn GTS-Ferrari het gat te vergroten op de SGT-Chevrolet, een knappe prestatie. Zampieri kwam op zijn beurt dichter op Ramos, maar zou er niet voorbij geraken. Onze landgenoot Maxime Soulet (Chevrolet Corvette C6 - V8 Racing) zag zijn race na vier ronden om zeep gaan wanneer Diederich Sijthoff met een lekke band binnen strompelde. Meer dan achttiende zat er zo niet in. Het podium in GTS werd nog gecompleteerd door de kersverse kampioen van AF Corse, Giorgio Roda, die met Marco Cioci de Ferrari 458 als tweede thuisbracht. Derde werd de Porsche 997 van Autorlando Sport met Matteo Beretta en Joel Camathias.

Foto: GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in International GT Open op maandag 3 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons