van der Horst

Dylan Derdaele terug aanwezig in het Europese GT-wereldje

V8 Racing with SRT Corvette #4
V8 Racing with SRT Corvette #4
Nadat de voorbije 2 jaren werd geproefd van Europese GT-races in de Blancpain Endurance Series en in de Mobil 1 Porsche Supercup en ook omdat de nieuwe reglementen van de BRCC Dylan niet toelaten om vooraan mee te strijden in het algemeen kampioenschap werd tijdens de jaarwisseling beslist nieuwe mogelijkheden te bekijken.
  • Prospeed Competition
Naast de jaarlijkse deelname in het BRCC-kampioenschap werd gezocht naar een opportuniteit welke zowel zakelijk als sportief een meerwaarde konden bieden en deze werd gevonden in het GT Open kampioenschap.
 
Dylan: "Tijdens de winterperiode hebben we meerdere gesprekken gehad met verschillende teams. Uiteindelijk hebben we voor het pakket gekozen van V8 Racing wat inhoudt een seizoen GT Open met 8 raceweekend van telkens 2 races op de mooiste circuits van Europa en dit in een nieuwe Corvette GT3.
Deze opportuniteit geeft me de kans mezelf te meten met enkele ervaren GT-rijders binnen- en buiten het team."

"Ik ben enorm gelukkig met deze uitdaging in een kampioenschap waar zo goed als elk merk aanwezig is en waar ook elk jaar meer en meer media-aandacht aan geschonken wordt. Na de vele jaren met Porsche kan ik niet wachten tot mijn eerste kilometers in de Corvette.’
 
Dylan Derdaele zal dus een druk seizoen tegemoet gaan. Een volledig GT Open- en BRCC seizoen maar vooral ook zijn titel verdedigen met Belgium Racing tijdens de 24u van Zolder. Kortelings zal Dylan Derdaele met zijn eigen team, Belgium Racing, ook hun troeven op tafel leggen tijdens een persvoorstelling op zaterdag 22 maart 2014. Hierover later meer.

Foto: GT Open/Fotospeedy



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op woensdag 26 februari 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons