van der Horst

Hungaroring: Derde dubbel voor Vicenzo Sospiri Racing

Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
Vicenzo Sospiri Racing - Lamborghini Huracan GT3
In de eerste race van de GT Open op de Hungaroring ging de winst naar de Vicenzo Sospiri Racing Lamborghini van Frederik Schandorff en Michele Beretta. Het duo reed continu in de top drie en na de verplichte pitstop nam de Italiaan de leiding over. Net achter hen eindigde de zusterwagen van onze landgenoot Baptiste Moulin, met teamgenoot Yuki Nemoto, als tweede. Andy Soucek en Ben Barker, die inviel voor Al Faisal Al Zhubair, rolden met de Lechner Racing Porsche als derde over de meet. In de GT Cup Open reden Maciej Darmetko en Artur Janosz voor Q1 Trackracing richting een podium.
Bij de start van de race was het Loris Spinelli die met de AKM Motorsport Mercedes de forcing voerde. De Italiaan kon een gat slaan van zeven seconden, maar de Lamborghini's van Vicenzo Sospiri Racing bleven in de buurt, net als Soucek en Oliie Millroy (Inception Racing McLaren). Gezien Spinelli uitkomt in de Pro-Am klasse, was het maar een kwestie van tijd alvorens de Lamborghini's en de Porsche de Lamborghini voorbijstaken. Beretta mocht vanaf dan wel aan de leiding rijden, toch kreeg de Italiaan het nog even warm wanneer Moulin erg dicht kwam. Uiteindelijk hield Beretta anderhalve seconde over op onze landgenoot en twee en een half tellen op de Porsche van Barker.

Podium 2021 GT Cup Open Hungaroring R1
Podium 2021 GT Cup Open Hungaroring R1
In de GT Cup Open was het alle hens aan dek voor Darmetko en Janosz. Nadat zij geen enkel punt konden scoren in Spa, was een goed resultaat nu een vereiste. Het Poolse duo begon goed aan die opdracht en zette de Q1 Trackracing by EMG Motorsport Porsche op pole. Janosz nam vervolgens een goede start, waarna hij de helft van de race aan de leiding reed. Toch kon de Belgische Porsche dit voordeel niet vasthouden. In de pits werden ze nog geraakt door een Mercedes en Darmetko kon niet verhinderen dat de A&P Racing Team PTT Tech Support Porsche van Maciej Blazek en Mateusz Lisowski hem voorbij snelde en later ook de ALDA Motorsport Porsche van Tomasz Magierdz en Daan Pijl, waardoor het duo uiteindelijk als derde eindigde.

Foto's: GT Open - GT Cup Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 11 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons