van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing Bert Longin

Met twee podiumplaatsen in de klasse kan Bert Longin tevreden terugblikken op het openingsweekend van de International GT Open. De manier waarop in Le Castellet vooruitgang werd geboekt laat de Leuvenaar, nu vijfde in het kampioenschap, optimistisch vooruitblikken.
Atypische weersomstandigheden in het zuiden van Frankrijk voor de openingsmanche van het International GT Open-kampioenschap: koude, mist en regen teisterden het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Nog voor er op de tweede dag één meter gereden was kregen Bert Longin en teammaat Diederik Sijthoff slecht nieuws: na afloop van de eerste wedstrijd werden ze met een straf van 30 seconden bedacht, omdat de Corvette teveel de chicane zou hebben afgesneden. Daardoor werd het podium algemeen en de winst in de Super GT-klasse respectievelijk een zesde en derde positie.

‘En nog waren de problemen niet afgelopen’, vertelt Longin. ‘Niet alleen werden de Super GT-kwalificaties – in tegenstelling tot die voor de GTS-jongens – opnieuw in de regen afgewerkt, we kregen ook te maken met een sputterende motor. Resultaat: we stonden pas 20ste op de startgrid.’

Maar dat is net het soort uitgangspositie waarbij Longin zich het meest kan opladen. Samen met teammaat Sijthoff zette hij een geïnspireerde race neer en tikte uiteindelijk als vijfde en derde Super GT-bolide aan.

“En daar ben ik heel tevreden over”, stelt Longin. “Meer nog dan toen we op zaterdag als derde over de streep gingen. Toen zorgden de slechte weersomstandigheden dat we de wedstrijd eigenlijk moesten ‘ondergaan’, nu konden we echt racen. We hebben duidelijk vooruitgang geboekt. Als van een quasi laatste positie naar een vijfde kan terugvechten, dan heb je goed gas gegeven, denk ik. Ondanks de moeilijke omstandigheden heeft het hele team goed werk geleverd.”

Tot slot wil Longin ook nog de uitblinker van het weekend feliciteren. “Hoed af voor wat Enzo Ide hier heeft laten zien”, klinkt het bij de Leuvenaar. “Zijn wagen mag dan ook wel outstanding zijn, Enzo heeft hier de pannen van het dak gereden en is daar ook terecht voor beloond. Proficiat aan die jongen.”

Bert Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op maandag 29 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons