van der Horst

Paul Ricard: BMW en Ferrari verdelen de buit

RS Racing - Ferrari 488 GT3
RS Racing - Ferrari 488 GT3
Op het Circuit van Paul Ricard vond dit weekend de tweede manche van het GT Open Championship plaats. Terwijl het WEC in Spa mooi zomerweer meekreeg, had men in het zuiden van Frankrijk te kampen met regenweer, de eerste race diende zelfs ingekort te worden. De zeges gingen respectievelijk naar de BMW Team Teo Martin M6 GT3 van Fran Rueda/Andrés Saravia en de RS Racing Ferrari 488 GT3 van Andrea Montermini en Daniele Di Amato.
  • Powercars
BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
Al voor de start van race 1 vielen er enkele druppels uit de hemel. Bij het doven van de lichten nam Michele Rugolo (Luzich Racing Ferrari 488) de leiding, maar die moest hij al snel afstaan aan Fran Rueda (Teo Martin BMW M6). Marco Cioci (Luzich Racing Ferrari 488) ging op zijn beurt voorbij Rugolo en zette de achtervolging op de leider in. Na de verplichte pitstop was het nog steeds de BMW die de koppositie in handen had maar nu met Saravia aan het stuur, Alexander West (Luzich Racing Ferrari) en Fernando Rees (Ombra Racing Lamborghini Huracan) volgden in positie twee en drie. West verloor al snel twee posities aan Rees en aan Mikkel Mac (Luzich Racing Ferrari). Ondertussen was het steeds heviger beginnen regenen en de safety car werd de baan op gestuurd. De race zou uiteindelijk afgevlagd worden onder de safety procedure met de zege voor de BMW van Rueda/Saravia voor de Ombra Racing Lamborghini van Rees/Fioravanti en de Luzich Racing Ferrari van Cioci/Mac.

Podium race 2 Paul Ricard
Podium race 2 Paul Ricard
Tomas Jäger (Lechner Racing Mercedes-AMG) was het beste weg bij de start van race 2. Saravia en Mac kibbelden achter de Mercedes met als inzet de tweede plaats. Jäger liep steeds verder uit en telde drie seconden voorsprong als de deelnemers begonnen aan hun verplichte pitstop. Mario Plachutta, die Tomas Jäger afloste, kwam als leider terug de piste op gevolgd door Lourenço Beirão (BMW M6) en Andrea Montermini (Ferrari 488). Plachutta bleek niet zo snel te zijn als zijn teamgenoot en moest zijn twee achtervolgers voorbij laten alvorens in de 23ste ronde van de baan te gaan. In de laatste ronde wist Montermini nog Beirão te verschalken toen die breed door een bocht ging. De Ferrari won voor de twee Teo Martin BMW’s van Lourenço Beirão/Juan Cruz Alvarez en Fran Rueda/Andrés Saravia. De volgende manche van het GT Open kampioenschap vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps begin juni.

Foto's: GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 7 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons