van der Horst

GT Sports Club: Pole voor Nicolas Vandierendonck

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck heeft met de SRT Corvette GTE de pole gepakt voor de qualifying race van de GT Sports Club in Barcelona. Reeds in de vierde ronde zette de West-Vlaming een 1'49'426 op de tabellen en deze werd niet meer verbeterd. Cedric Leimer kwam met zijn Lamborghini nog dicht in de buurt, maar kon de Shipex-rijder niet meer bedreigen met een verschil van 227/1000 sec.
  • Shopa
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Broniszewski, die reeds zeker is van de titel, klokte de derde chrono net voor de Italiaan Cordoni die de grootste opponent is voor Vandierendonck in de strijd voor de vice titel. Jean-Michel Baert was met een zevende chrono op 26 wagens de tweede snelste Belg maar was in zijn Audi R8 FT3 LMS amper 58/1000 van een sec. sneller dan Patrick Van Glabeke in de Ferrari 488 GT3. Martin Lanting was 13de en snelste in de Iron Cup voor piloten boven de 60 jaar. Louis-Philippe Soenen realiseerde de 24ste chrono in zijn verouderde Audi R8.

Voor Vandierendonck, die zijn tweede plaats wil verdedigen, is het weekend alvast goed gestart. Maar er volgen nog twee zware races op zondagmorgen en zondagnamiddag.

Foto's: Niels Vaeck - Thems RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 1 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons