van der Horst

GT Sports Club Europe: GT2 en GT3 rijden dan toch samen

WRT - Audi R8 LMS GT2
WRT - Audi R8 LMS GT2
Oorspronkelijk had men bij SRO Motorsports Group het plan opgevat om de nieuwe GT2 bolides te laten uitkomen in een afzonderlijk kampioenschap gescheiden van de GT Sports Club Europe dat dan enkel zou openstaan voor GT3 bolides. Maar overleg met constructeurs en teams heeft er nu toe geleid dat beiden categorieën toch samen de baan opkomen. Een aangepaste kalender van vijf manches werd opgesteld, waar GT3’s en GT2’s het tegen elkaar opnemen.
Luc Vanderfeesten - Porsche 911 GT2 Clubsport
Luc Vanderfeesten - Porsche 911 GT2 Clubsport
Iedere manche van de GT Sports Club Europe wordt nu verreden in het kader van een GT World Challenge Europe weekend. Het seizoen vat normaal gezien aan te Monza op het weekend van 17-19 april, er van uitgaand dat de race niet wordt geannuleerd wegens de uitbraak van het Corona virus in Italië. Daarna gaat het richting Paul-Ricard (29-31 mei) alvorens er wordt geracet in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa (23-26 juli). Na de zomervakantie gaat het richting de Nürburgring (4-6 september) waarna het seizoen afgesloten wordt op de omloop van Barcelona. Mocht er niet gereden worden in Monza, dan verhuist de Italiaanse manche naar het circuit van Imola later op het jaar (3-5 juli).

Gisteren nog meldde KTM zich aan als derde constructeur naast Porsche en Audi die een GT2 model op de markt brengt

Foto's: Arne Simons & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op dinsdag 25 februari 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons