van der Horst

GT Sports Club in het voorprogramma van de 24H Spa 2016

Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Verleden weekend tijdens het Blancpain Endurance Series weekend op de Nürburgring gaf SRO een persconferentie waar het de toekomst van de GT kampioenschappen uit de doeken deed. Naast de Blancpain Endurance en de Blancpain Sprint Series was er ook aandacht voor de GT Sports Club serie, het sinds dit jaar nieuwe GT kampioenschap voor gentleman racers. Het aantal manches voor deze serie neemt toe van vier dit jaar naar vijf in 2016, en die extra manche zal verreden worden in het kader van de 24 Hours of Spa. Goed nieuws dus voor de Belgische rijders die nu al deelnemen aan de serie of plannen koesteren om in te stappen in 2016.
  • Prospeed Competition
Thierry Verstraete - Lamborghini Gallardo GT3
Thierry Verstraete - Lamborghini Gallardo GT3
De gentleman racers kregen het steeds moeilijker om zich in de kijker te rijden bij de Blancpain Endurance wedstrijden nu die, door het stijgende succes dat ze kennen, steeds meer professionele rijders en teams aantrekken. Voor die rijders richtte SRO de GT Sportsclub op, een kampioenschap voor gentleman rijders (Bronze categorie) en piloten ouder dan 60 jaar (Iron categorie). In dit kampioenschap kunnen zij in een vriendschappelijke sfeer racen onder elkaar voor de zege. Iedere manche telt twee wedstrijden, een hoofdrace over 40 minuten en een sprintrace over 25 minuten, die binnen de 24 uur worden verreden. GT3 wagens, RACB G3 auto’s, FIA-gehomologeerde GTE bolides en wagens uit single-make series zijn toegelaten. Er is maar één rijder per wagen toegelaten.

Jean-Michel Baert - WRT Audi R8 LMS ultra
Jean-Michel Baert - WRT Audi R8 LMS ultra
Dit jaar telt het kampioenschap vier manches die verreden worden op de circuits van Barcelona, Paul Ricard, Algarve en Misano. Volgend jaar komt er dus een vijfde manche bij, die plaats zal vinden op het circuit van Spa-Francorchamps. Dit seizoen namen er al verschillende Belgen deel aan de tot nu toe verreden wedstrijden, waaronder Patrick Van Glabeke (AF Corse Ferrari 458 GT3), Louis Philippe Soenen (AF Corse Ferrari 458 GT3), Thierry Verstraete (NSC Motorsports Lamborghini Gallardo GT3) en Jean-Michel Baert (WRT Racing Audi R8 ultra).

Foto's: Arne Simons & SRO GT Sports Club
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op woensdag 23 september 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons