van der Horst

GT Tour: Belgian Audi Club Team WRT met André Lotterer en Benoît Tréluyer aan de start in Spa

Ide-Rast - Audi R8 GT3 LMS Ultra
Ide-Rast - Audi R8 GT3 LMS Ultra
Het Belgian Audi Club Team WRT maakt zijn retour in het Franse GT-kampioenschap. Dit ter gelegenheid van de GT Tour-manche die plaats vindt op het circuit van Francorchamps in het kader van het WTCC-weekend. Het team zet niet minder dan twee Audi R8 LMS ultra in met naast de reguliere rijders Enzo Ide en Yves Weerts ook de officiële Audi-piloten Andre Lotterer en Benoît Tréluyer. Zowel team als rijders krijgen alzo een ideale gelegenheid om zich voor te bereiden op de 24 uren van Spa die eind juli doorgaat op het Ardeense circuit.
  • Powercars
André Lotterer
André Lotterer
Het GT Tour kampioenschap betwist twee races op 21 en 22 juni op het circuit van Francorchamps in het voorprogramma van het WTCC. Ook vorig jaar was het Franse GT-kampioenschap al te gast in Spa maar toen ter gelegenheid van de Spa Euro Races. Nu vormt het samen met het FIA F3 European Championship en het ETCC een bijzonder interessant nevenprogramma voor het WTCC. Het reguliere deelnemersveld wordt er dus aangevuld met twee Audi R8 LMS ultra van het Belgian Audi Club Team WRT. Andre Lotterer en Benoît Tréluyer die het team komen versterken tijdens de 24 uren van Spa tekenen eveneens present een week nadat zij voor Audi deelnemen aan de 24 uren van Le Mans. Het Franse kampioenschap is geen onbekend terrein voor het WRT team dat er in 2011 een reguliere deelnemer was met een Audi R8 LMS voor Stéphane Ortelli en David Hallyday.

Het Belgian Audi Club Team WRT komt niet alleen aan de start met de bedoeling om een goed resultaat te behalen maar zal ook en vooral van de gelegenheid gebruik maken om rijders en team voor te bereiden op de etmaalrace een maand later. André Lotterer zal team vormen met Enzo Ide en Benoît Tréluyer zal een wagen delen met Yves Weerts. Terwijl André Lotterer verleden jaar reeds deelnam aan de 24 uren van Spa met een Audi van WRT zal Tréluyer, die regelmatig uitkomt in het Japanse GT, zijn debuut maken op de Audi R8 LMS ultra.

Foto's: Belgian Audi Club & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op donderdag 29 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons