van der Horst

Paul-Ricard: Tweede titel op rij voor Team IMSA Performance

Team IMSA Performance Porsche 911 GT3 R
Team IMSA Performance Porsche 911 GT3 R
Ondanks een dubbele opgave bij de voorlaatste manche te Navarra, maakte Stéphane Lémeret bij het aanvangen van de finale op het Circuit van Paul Ricard nog kans op de Franse GT3 titel. Doch de Ferrari die onze landgenoot deelde met Arno Santamato en Cayrolle had opnieuw af te rekenen met pech, in de eerste race brak de ophanging toen de wagen aan de leiding reed en in de tweede race strandde de Ferrari met een beschadigde deur op de vierde plaats. De titel ging alzo voor het tweede jaar op rij naar de Porsche van het IMSA Performance, dit jaar bestuurd door het trio Raymond Narac, Olivier Pernaut en Sébastien Dumez.
Mastronardi/Beaubelique/Moullin Traffort - Team AKKA ASP Ferrari 458
Mastronardi/Beaubelique/Moullin Traffort - Team AKKA ASP Ferrari 458
Met de zege van de AKKA-ASP Ferrari van Morgan Moullin-Traffort, Jean-Luc Beaubelique en Rino Mastronardi in de eerste race bleef de strijd voor de titel open temeer daar de Team IMSA Performance Porsche geen punten scoorde. Deze laatste had nochthans van op de pole moeten vertrekken maar na een zware crash op het einde van de kwalificaties vertrok de Porsche uit de pitlane en kon geen punten scoren. De andere titelpretendenten kenden pech en scoorden eveneens geen punten met opgaves voor de Sport Garage Ferrari van Lémeret en de Loeb Racing Audi van Parisy/Hallyday/Gaillard. De Loeb Racing Audi van Martins/Bottemanne/Hamon werd nog tweede na een aanrijding met de andere wagen van het team en een daaropvolgende drive-through. Soheil Ayari, Maxime Pialat en Nicolas Tardif loodsten de Sport Garage Ferrari #9 naar de laatste podiumplaats.

Parisy/Hallyday/Gaillard - Loeb Racing Audi R8 LMS ultra
Parisy/Hallyday/Gaillard - Loeb Racing Audi R8 LMS ultra
De tweede race leverde een dubbel op voor Loeb Racing met de zege van de Audi van Mike Parisy, David Hallyday en Philippe Gaillard voor de identieke wagen van Christophe Hamon, Christian Bottemanne en Lonni Martins. Sport Garege pakte opnieuw de derde plaats maar nu met de Ferrari van Gilles Vannelet, Enzo Guibbert en Paul Lamic. Lémeret, Santamato en Cayrolle kwamen als vierde over de streep maar dat was niet voldoende om de Team IMSA Performance Porsche, die na een sortie als achtste over de lijn strompelde, van de titel te houden. De Team AKKA-ASP Ferrari doe de dag voordien nog de race won en zo zicht behield op de titel werd al in de eerste ronde uitgeschakeld bij een crash.

Volgend jaar zal in tegenstelling tot de twee vorige jaren het GT Tour kampioenschap niet meer te zien zijn op het Circuit van Spa-Francorchamps, de organisatoren kozen in de plaats voor een verplaatsing naar de stratenomloop van Marrakech.

Foto's: GT Tour
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 26 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons