van der Horst

Imola: Ferrari verslaat McLaren in race 1

Sofrev ASP - Ferrari 458 Italia
Sofrev ASP - Ferrari 458 Italia
McLaren met de wagens van ART GP, Hexis Racing en Sébastien Loeb Racing vertrok opnieuw als favoriet bij de eerste race van het GT Tour op Imola, maar moest uiteindelijk de overwinning laten aan Ferrari. De Sofrev ASP wagen van Barthez en Moullin Traffort haalde het voor de twee ART GP Mclaren’s. De JMB Nissan GT-R behaalde een mooie vierde plaats in pas haar tweede race in het Franse kampioenschap.
  • Skylimit Events
Demoustier vertrok met zijn McLaren van op pole, nam ook bij de start van de wedstrijd de leiding en reed weg van Barthez die tweede lag op de Sofrev ASP Ferrari. Barthez kon het ritme niet volgen en verloor nog enkele plaatsen, terwijl Thiriet na een mooi begin van de wedstrijd de pits moest opzoeken met zijn BMW Z4. Na de pitstops was het echter de Ferrari met nu Moulin Traffort aan het stuur die de leiding in handen had, de Italiaanse bolide moest immers minder lang blijven staan in de pits omdat hij minder handicap seconden kreeg toebedeeld. De Italiaanse bolide werd gevolgd door de twee ART GP McLaren’s en de posities zouden niet meer wijzigen. Anthony Beltoise (Loeb McLaren) die vierde lag verloor twee plaatsen aan Franck Perera (Pro GT by Almeras Porsche) en Arno Santamato (JMB Nissan GT-R) maar Perrera moest nog opgeven na een lekke band waardoor de Sébastien Loeb Racing McLaren in extremis toch nog vijfde werd.

Uitslag race 1

01. Fabien Barthez/Morgan Moullin Traffort (Sofrev ASP Ferrari 458)
02. Grégoire Demoustier/Ulric  Amado (ART GP McLaren MP4-12C)
03. Gilles Vannelet/Antoine Leclerc (ART GP McLaren MP4-12C)
04. Nicolas Misslin/Arno Santamato (JMB Raciing Nissan GT-R)
05. Laurent Pasquali/Anthony Beltoise (Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C)
06. Jean-Claude Police/Laurent Cazenave (Hexis Racing McLaren MP4-12C)
07. Eric Debard/Olivier Panis (Hexis Racing McLaren MP4-12C)
08. Jean-Luc Beaubelique/Soheil Ayari (Sofrev ASP Ferrari 458)
09. David Hallyday/Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
10. Gilles Duqueine/Laurent Groppi (Sport Garage Ferrari 458)

Foto: GT TourDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 18 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons