van der Horst

GT Tour in crisis - Amper negen wagens in Nogaro

Duqueine Engineering - Ligier JS P3 LMP3
Duqueine Engineering - Ligier JS P3 LMP3
Nog niet zo lang geleden was het Franse GT Tour een van de toonaangevende nationale GT3 kampioenschappen in Europa. Het aantal deelnemers kon tippen aan dat van de ADAC GT Masters en zelfs de Britse GT serie telde minder GT3 bolides. Verleden jaar slonk het aantal deelnemers drastisch nadat meer en meer teams uitweken naar een van de talrijke internationale series. Dit jaar kozen een paar Franse teams dan nog voor de nieuwe GT3 Le Mans Cup met als resultaat dat er zich slechts vijf GT3 bolides aanmeldden voor de openingsmanche dit weekend te Nogaro. In een poging het aantal deelnemers op te krikken werden nochtans andere klasses toegelaten zoals LMP3 en GT Cup, echter zonder veel resultaat tot nu toe.
Nu de Coupes de Paques te Nogaro geen deel meer uitmaken van de kalender van de Blancpain Sprint Cup, vormt de openingsmanche van het GT Tour dit jaar het hoogtepunt van het programma. Echter het valt te vrezen dat de race het publiek weinig kan boeien, reden is het lage aantal deelnemers. Al verleden jaar kampte GT Tour met kleine startvelden en in een poging meer wagens aan te trekken werd het kampioenschap ook opengesteld voor LMP3 wagens, GT Cup bolides en de Renault Sport R.S.01. Die toevoeging levert naast de vijf ingeschreven GT3’s slechts vier extra wagens op, allen Ligier’s LMP3.

Team Classic & Modern by Sport Garage - Ferrari 458
Team Classic & Modern by Sport Garage - Ferrari 458
Daarenboven telt de magere GT3 klasse enkel Ferrari’s 458, drie ingezet door Sport Garage terwijl Duqueine Engineering en StrategiC ieder een exemplaar meebrengen. Duqueine Engineering brengt daarnaast ook twee Ligier JS P3 op de baan net als OAK Racing. Het GT Tour doet dit jaar niet zoals de vorige twee jaren het circuit van Francorchamps aan, de organisatie koos in de plaats voor een trip naar het warmere Marrakech. Die verplaatsing werd later in een poging om de kosten te drukken weer afgevoerd.

Foto's: Duqueine Engineering & GT Tour
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op vrijdag 25 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons