van der Horst

Lédenon: Porsche en Audi verdelen de buit

Raymond Narac/Nicholas Armindo - IMSA Porsche
Raymond Narac/Nicholas Armindo - IMSA Porsche
Het Franse GT kampioenschap kende dit weekend zijn vervolg op het circuit van Lédenon. De eerste race werdop dominente wijze gewonnen door de IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3-R van Raymond Narac en Nicholas Armindo. De twee overige podiumplaatsen waren voor de Ferrari’s van het Sofrev ASP team. In de tweede race greep het Sébastien Loeb Racing zijn eerste overwinning met een Audi, de winnende R8 LMS ultra werd bestuurd door Anthony Beltoise en Romain Bervillé.
Van bij de start nam de IMSA Porsche, die van op de pole vertrok, de leiding en niemand kwam nog in de buurt van de blauw-wit-rode bolide. David Hallyday probeerde met zijn Saintéloc Audi aan te klampen maar, ging in de fout waarop Gilles Vannelet in de Sofrev ASP Ferrari de achtervolgerrol overnam. Ook na de pitstops lag de Porsche, nu bestuurd door Nicolas Armindo, ruimschoots aan de leiding met achter hem nu de twee Sofrev ASP Ferrari’s en de posities zouden niet meer wijzigen.

Anthony Beltoise/Romain Bervillé - Loeb Racing Audi
Anthony Beltoise/Romain Bervillé - Loeb Racing Audi
Bij de tweede race was de pole voor de Sébastien Loeb Racing Audi van Beltoise/Bervillé en de Duitse bolide profiteerde optimaal van zijn gunstige startpositie om de leiding van de wedstrijd te nemen. Soheil Ayari (Duqueine Engineering Ferrari) lag aanvankelijk tweede, maar zag zich gepasseerd door de IMSA Porsche, winnaar van de eerste race en de Sofrev ASP Ferrari van Olivier Panis. Beltoise gaf half koers het stuur over Bervillé, maar nadat alle wagens hun pitstop achter de rug hadden, lag de Audi nog steeds op kop. Jean-Claude Police (Duqueine  Ferrari) en Eric Debard (Sofrev ASP Ferrari) waren in strijd voor de tweede plaats tot het veld werd opgeschrikt door een zware crash van de Modern & Classic Racing Mercedes SLS. Narac (IMSA Porsche) die in duel was met Hallyday (Saintéloc Audi) om de vierde plaats, ging in de fout en de wagen sloeg om zijn as waarbij veel tijd verloren ging. Ook Eric Debard maakte een fout en liet alzo de laatste podiumplaats aan de Audi van Hallyday. De Duqueine  Ferrari, die als tweede over de lijn kwam, kreeg na de race echter een penaltystraf van 30 seconden en valt zo terug naar de vijfde positie.

Uitslag race 1 GT Tour Lédenon 2014:

1. Raymond Narac/Nicholas Armindo (IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R) 44 ronden
2. Philippe Giauque/Morgan Moullin-Traffort (Sofrev ASP Ferrari 458) +5.007
3. Eric Debard/Olivier Panis (Sofrev ASP Ferrari 458) +12.560
4. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Ferrari 458) +18.669
5. David Hallyday/Gregory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra) +21.398

Uitslag race 2 GT Tour Lédenon 2014

1. Anthony Beltoise/Romain Bervillé (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra)
2. David Hallyday/Gregory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra) +12.432
3. Eric Cayrolle/Arno Santamato (Sport Garage Ferrari 458) +24.869
4. Raymond Narac/Nicholas Armindo (IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R) +25.263
5. Jean-Claude Police/Soheil Ayari (Duqueine Engineering Ferrari 458) +37.366

Foto's: GT TourSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 2 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lédenon.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons