van der Horst

Val de Vienne: Ferrari en Audi aan het feest

Moullin-Traffort/Giauque - Ferrari Sofrev-ASP
Moullin-Traffort/Giauque - Ferrari Sofrev-ASP
De strijd om het GT Tour kampioenschap kende een nieuwe episode dit weekend op het circuit van Val de Vienne. Ferrari en Audi wonnen ieder een race, wat niet moet verbazen gezien beide merken het grootste deel van het deelnemersveld uitmaken. De eerste race draaide uit op een Ferrari feestje met vier bolides uit Maranello op de vier eerste plaatsen, Moullin-Traffort en Giauque wonnen de race in een 458 van het Sofrev-ASP team. In de tweede race slaagde David Hallyday (Saintéloc Racing) er nog net in om in de laatste ronde de Ferrari van Moullin-Traffort/Giauque te passeren en zo de zege aan Audi te schenken.
  • St. Paul
Narac/Armindo - Porsche Team IMSA Performance
Narac/Armindo - Porsche Team IMSA Performance
Tijdens de kwalificaties had nochtans de Team IMSA Performance Porsche tweemaal de pole gepakt, maar in de races kon de Duitse bolide geen vuist maken. In de eerste race waren het de Ferrari’s die de dienst uitmaakten. Moullin-Traffort/Giauque (Sofrev-ASP) slaagden er nog net in de sterk terugkomende Ferrari van Soheil Ayari en Jean-Claude Police (Team Duqueine) af te houden en zo de zege te behalen. Ook voor de derde plaats was de strijd hevig tussen de Team Sport Ferrari (Eric Cayrolle/Arno Santamato) en het Sofrev-ASP exemplaar van Olivier Panis en Eric Debard. De Audi’s konden het ritme van de Italiaanse bolides niet volgen en de best geplaatste R8 LMS ultra was het Sébastien Loeb Racing exemplaar van Anthony Beltoise en Roland Bervillé. De Team IMSA Performance Porsche eindigde de race op de achtste plaats.   

GT Tour, Van de Vienne, uitslag race 1:

01. Moullin-Traffort/Giauque (Ferrari - Sofrev-ASP)
02. Ayari /Police (Ferrari - Team Duqueine)
03. Santamato/Cayrolle (Ferrari - Sport Garage)
04. Panis/Debard (Ferrari - Sofrev-ASP)
05. Beltoise/Bervillé (Audi - Sébastien Loeb Racing)
06. Hassid/Parisy (Audi - Sébastien Loeb Racing)
07. Guilvert/Hallyday (Audi - Saintéloc Racing)
08. Narac/Armindo (Porsche - Team IMSA Performance)

Guilvert/Hallyday - Audi Saintéloc Racing
Guilvert/Hallyday - Audi Saintéloc Racing
De regen had zondag zijn intrede gemaakt en bepaalde uiteindelijk ook de uitslag van de race. Philippe Giauque lag met zijn Ferrari ruim aan de leiding toen op het einde van de race zijn ruitenwissers dienst weigerden. David Hallyday profiteerde daarvan om in een snel tempo zijn achterstand goed te maken en alsnog de Ferrari te passeren in de voorlaatste bocht. Eric Debard en Olivier Panis (Sofrev-ASP) klasseerden zich als derde. De Team IMSA Performance Porsche kon alweer het tempo niet volgen en alhoewel opnieuw gestart van op de pole zakte de wagen weg naar de zevende positie.  

GT Tour, Van de Vienne, uitslag race 2:

01. Guilvert/Hallyday (Audi - Saintéloc Racing)
02. Moullin-Traffort/Giauque (Ferrari - Sofrev-ASP)
03. Panis/Debard (Ferrari - Sofrev-ASP)
04. Hassid/Parisy (Audi - Sébastien Loeb Racing)
05. Santamato/Cayrolle (Ferrari - Sport Garage)
06. Beaubelique/Badey (Ferrari - Sofrev-ASP)
07. Narac/Armindo (Porsche - Team IMSA Performance)
08. Samon/Cazenave (BMW - GSE by DKR Engineering)

Foto's: GT Tour & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 6 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Vigeant.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons