van der Horst

GT3 voorlopig verbannen van Nordschleife

2015 VLN ADAC Westfalenfahrt Nürburgring start/finish
2015 VLN ADAC Westfalenfahrt Nürburgring start/finish
De Duitse motorsportfederatie DMSB heeft voor onbepaalde tijd GT3’s verbannen van de Nürburgring Nordschleife. Deze maatregel werd genomen naar aanleiding van de tragische gebeurtenissen van gisteren, waarbij de Nissan GT-R Nismo GT3 van Jann Mardenborough ging vliegen bovenop Flugplatz en vervolgens door de bandenstapel over de FIA bedrading werd gelanceerd met een dodelijk slachtoffer en meerdere gewonden tot gevolg. Naast GT3 (SP9), werden ook de SP7 (voornamelijk Porsches), SP8 (4000-6250cc), SP10 (GT4) en SP-X (bv. SCG003) voorlopig geschorst van deelname. De kans is dus reëel dat de eerstvolgende VLN-wedstrijd en de 24 uren in mei onthoofd zullen worden.
“Wij kunnen en willen niet overgaan tot de dagelijkse gang van zaken na dergelijk ongeval,” verklaarde Christian Schacht, secretaris generaal van de DMSB. “De veiligheid van de deelnemers en in het bijzonder de toeschouwers heeft de hoogste prioriteit. We moeten dan ook elk detail van het ongeval onderzoeken, ons over de noodzakelijk gevolgen beraden en vervolgens deze implementeren. Pas daarna kunnen dit soort wagens weer worden toegelaten op de Nordschleife.”

Aangezien het Duitse Openbaar Ministerie de RJN Nissan in beslag heeft genomen voor verder onderzoek, kan de DMSB vooralsnog de onboardbeelden en data niet analyseren. “Elke vorm van speculatie heeft momenteel dan ook geen enkele zin. In overleg met de circuiteigenaars en andere betrokken partijen gaan we nu bekijken welke stappen er moeten worden genomen om de veiligheid te verzekeren.”

Vermelden we tot slot nog dat zowel Jann Mardenborough als de twee gewonde toeschouwers inmiddels werden ontslagen uit het plaatselijke ziekenhuis.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 29 maart 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons