van der Horst

GT4: Jamie Vandenbalck samen met Sam Dejonghe aan de start te Brands Hatch

Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Vandenbalck is vast besloten om te strijden voor de titel in de GT4 European Series Northern Cup. In dit kampioenschap komt onze landgenoot uit op een KTM X-Bow die ingezet wordt door Reiter Engineering in het kader van de Reiter Young Stars Cup. Echter de manche van de Northern Cup op het Britse Brands Hatch staat niet op het programma van de Reiter Young Stars Cup waardoor het niet voorzien is om de KTM’s aan de start te brengen. Vandenbalck vond een alternatief in een Porsche Cayman GT4 van Allied-Racing. Om hem bij te staan krijgt Jamie Vandenbalck de steun van niemand minder dan Sam Dejonghe.
Reiter Young Stars programma - KTM X-Bow GT4
Reiter Young Stars programma - KTM X-Bow GT4
Jamie Vandenbalck mikt dit jaar op de titel in de GT4 European Series Northern Cup en wil dan ook zijn kansen volop benutten. De tweede manche voorzien op het Britse Brands Hatch staat echter niet op het programma van de Reiter Young Stars Cup, een kampioenschap in het kampioenschap waarin Vandenbalck uitkomt.

Allied-Racing Porsche Cayman GT4
Allied-Racing Porsche Cayman GT4
Toch komt Jamie Vandenbalck aan de start in Brands Hatch, hij kwam alsnog tot een akkoord met Allied-Racing dat hem een potente Cayman GT4 ter beschikking stelt. Om hem bij te staan als tweede rijder doet Vandenbalck beroep op niemand minder dan Sam Dejonghe. De RACB National Team piloot ging gretig in op het aanbod. Hij coachte immers nog Vandenbalck bij diens debuut in de BMW Cup en Brands Hatch is een uitdagend circuit dat hem niet vreemd is van tijdens zijn F3 periode. Bovendien had Dejonghe net een zeldzaam vrij weekend. De Porsche GT4 kent Dejonghe niet, maar men weet dat hij geen uitdaging uit de weg gaat en zodoende maakt hij ook zijn debuut in GT4. Jamie Vandenbalck kon de wagen vorige week al even aan de tand voelen op de omloop van Brands Hatch.

Foto's: Niels Vaeck, Reiter Engineering & Allied-Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op woensdag 3 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons