van der Horst

GT4 Belgium Cup: Voorbeschouwing van de organisatoren op het NRF

De nieuwe GT4 Belgium Cup begint dit weekend op het circuit van Zolder aan zijn allereerste seizoen. De zwart-geel-rode rijders, die voor de gelegenheid zijn opgenomen in het startveld van de GT4 European Series, maken deel uit van een peloton van 44 Gran Turismo-wagens (van negen verschillende merken), een uitstekend bewijs dat de GT4-categorie het onder de auspiciën van SRO Motorsports Group ontzettend goed stelt.
Acht rijders – in zes verschillende wagens – nemen deel aan deze première van de GT4 Belgium Cup. Ere wie ere toekomt: Stéphane Lémeret is allicht de meest in het oog springende vertegenwoordiger van de Belgische delegatie. De journalist-rijder, vorig jaar nog aan de start van de 24 Uur van Le Mans, komt aan de start aan het stuur van één van de BMW M4’s van het nieuwe Franse 3Y Technology team. De voormalige TCR Benelux-kampioen vormt op het circuit dat hij door en door kent team met de Indiër Akhil Rabindra, en Lémeret hoopt zich in de kijker te kunnen rijden.

In hetzelfde team beschikt ook Jamie Vandenbalck – vorig jaar met een KTM actief in de GT4 European Series – over een BMW M4. Braziliaan Luiz Floss wordt zijn teammaat. De ervaren Sven Van Laere ziet de GT4-reglementering wel zitten, net zoals de McLaren 570S van Las Moras Racing by Equipe Verschuur. Van Laere werkt het hele seizoen af aan de zijde van de Nederlandse Liesette Braams. 

Naast deze drie rijders die bij een buitenlands team een zitje wisten te versieren wordt ook de terugkeer van Selleslagh Racing Team in een door SRO Motorsports Group georganiseerd kampioenschap met open armen onthaald. De Belgische renstal laat drie Mercedes AMG GT4 rijden, met enkel Belgische rijders aan het stuur. Eén van de bolides wordt bestuurd door snelle kerel Sam Dejonghe en jonge wolf Grégory Eyckmans, die zo goed als letterlijk in zijn achtertuin rijdt. Een in de gaten te houden duo!
Nicolas Vandierendonck, vice-kampioen van de Blancpain GT Sports Club 2016 met een Corvette C6 uit de SRT-ateliers, stelt opnieuw zijn vertrouwen in het team van Patrick en Niels Selleslagh. Ook teammaat Johan Vannerum kent het SRT-team door en door. Zal hen dat toelaten om voorin mee te draaien in de GT4 Belgium Cup?

Tenslotte is er nog Louis-Philippe Soenen, aan het stuur van de derde ‘Belgische’ Mercedes AMG GT4. De zakenman, in het verleden actief in de Blancpain GT Series Endurance Cup en Blancpain GT Sports Club, maakt gebruik van het reglementspunt dat Bronze-rijders toelaat alleen te rijden.

De kwalificaties, onderverdeeld in twee delen, worden op zaterdagochtend verreden, van 10u20 tot 11u10. Nadien staan er twee races van een uur – met een verplichte pitstop halverwege – op het programma van deze eerste meeting van de GT4 European Series en de GT4 Belgium Cup. De eerste start wordt op zaterdag om 16u45 gegeven, de tweede om 10u55 op zondag. See you in Zolder! 
 

GT4 Belgium Cup pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op vrijdag 6 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons