van der Horst

Bewogen debuut voor Street-Art Racing in Monza

Street-Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street-Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
De eerste manche van de GT4 European Series werd voor het Belgische Street-Art Racing een bewogen start. Julien Darras en Jamie Vandenbalck, uitkomend in de Silver Cup, zagen hun weekend door de onhandigheid van een tegenstander gekortwiekt. Gelukkig konden Pascal Bachmann en de jonge Clément Seyler voor troost zorgen door twee keer het podium van de Am Cup te bereiken.
  • Skylimit Events
Hoewel de aanloop naar de eerste meeting een drukke bedoening was, wachtte het team van Street-Art Racing met ongeduld op de start van de GT4 European Series in Monza. “Onze tweede Aston Martin Vantage GT4 kwam pas op minder dan een week voor de race in het atelier aan”, stelt team manager Damien Hellebuyck. “Dat wil zeggen dat onze mecaniciens heel hard hebben moeten werken om alles tijdig klaar te krijgen. Ik wil ze dan ook bedanken en feliciteren voor hun inzet!”

Jammer genoeg werd de arbeid van de teamleden van Street-Art niet helemaal passend beloond, toch niet met de wagen die in Silver Cup uitkomt, met de Fransman Julien Darras en de Belg Jamie Vandenbalck aan het stuur. “Om redenen waar ons team helemaal niets kan aan doen vertoonde deze bolide een hele reeks kinderziektes”, vervolgt Hellebuyck. “Daarbij ook een remprobleem, waardoor onze rijders tijdens de kwalificaties geen goed resultaat konden neerzetten. Tijdens de eerste race liep het echter al een pak beter en waren de prestaties navenant. Jammer genoeg kwam er aan de mooie comeback van ons duo in de eerste chicane een eind. Een andere deelnemer had zijn rempunt volledig gemist en vloog in volle vaart tegen Jamie, die zichzelf niets te verwijten had. Omdat het chassis zwaar beschadigd werd, moest onze Aston Martin Vantage #007 forfait geven voor de tweede race. Frustrerend!”
 
Voor de Zwitser Pascal Bachmann en de jonge Luxemburger Clément Seyler (19 jaar) liep het weekend heel wat beter. Op zaterdag veroverde het duo een eerste podium, door derde te finishen in de Am Cup. Zondag deden ze op een doornatte piste nog beter, en veroverden ze de zilveren medaille.
 
“Ik ben ontzettend blij met mijn eerste weekend in GT4”, glimlachte Clément na de champagnedouche. “Ik ben hier in de eerste plaats om te leren, en op een droge omloop op zaterdag en een doorweekte piste op zondag heb ik heel wat opgestoken! Ik ben tevreden over de progressie die Pascal en ik het hele weekend lang hebben geboekt. Ik kan haast niet wachten om deze mooie resultaten in Brands Hatch te bevestigen!”

Voor Pascal Bachmann, die zijn tweede seizoen in de GT4 European Series afwerkt, was het een eerste kennismaking met de versie 2019 van de Aston Martin Vantage GT4. “Deze nieuwe wagen is heel aangenaam om sturen”, bevestigde hij. “Ze boezemt meer vertrouwen in dan haar voorgangster en ik ben er van overtuigd dat we veel plezier zullen beleven aan dit seizoen. Ik moet toegeven dat toen ik in een zondvloed de start van de tweede race moest nemen, ik me niet echt op mijn gemak voelde... Maar ik heb me geamuseerd en ben uiteraard in de wolken met de twee podiumplaatsen in de Am Cup. We beseffen echter wel dat we nog heel wat werk voor de boeg hebben, willen we nog meer naar voor schuiven. Vanaf de volgende race zullen we ons daar op toeleggen.”
 
Die volgende meeting, de tweede van zes, wordt op 4 en 5 mei afgewerkt in het zuiden van Engeland. In Brands Hatch, een thuisrace voor Aston Martin, hoopt het team van Street-Art Racing het potentieel van zijn nieuwe Vantage GT4 ten volle te kunnen benutten.

Persbericht Street-Art RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 16 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons