van der Horst

Brands Hatch: Podium voor Benjamin Lessennes - sterke race van Jamie Vandenbalck

Start race 1 GT4 European Series Brands Hatch
Start race 1 GT4 European Series Brands Hatch
De True Racing KTM X-Bow van Patric Niederhauser en Reinhard Kofler heeft enigszins verrassend de eerste race voor de GT4 European Series te Brands Hatch gewonnen. Zij waren zeker niet het snelste duo op de piste, maar een ultrasnelle pitstop katapulteerde hen naar de leiding, een positie die ze niet meer afstonden. Benjamin Lessennes (Equipe Verschuur McLaren 570S GT4) was beste Belg op de derde plaats, ook Jamie Vandenbalck reed een sterke race en wist niettegenstaande een slechte startpositie nog in de top tien te eindigen.
True Racing - KTM X-Bow GT4
True Racing - KTM X-Bow GT4
De eerste race voor de GT4 European Series te Brands Hatch werd al kort na de start geneutraliseerd nadat eerst een Porsche van de baan ging en kort daarop een Mercedes in de pitsmuur crashte. De race werd pas goed op gang geschoten als het al tijd was om de pitstops uit te voeren. Lessennes kwam al vroeg binnen om het stuur over te geven aan McKay, maar raceleider Florian Thoma (PROsport Performance Aston Martin Vantage GT4) wachtte tot in de vijftiende ronde om het stuur over te geven aan Akhil Rabindra. Toen deze laatste de piste op reed, zat hij achter de KTM van Reinhard Kofler die twee ronden eerder het stuur overgenomen had.

Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Kofler had zulke voorsprong dat hij niet meer bijgehaald werd, Rabindra kwam als tweede over de finishlijn, gevolgd door de McLaren van McKay. De Leipert Motorsport Mercedes van Jan Kisiel en Max Koebolt eindigde vierde terwijl de PROsport Performance Aston Martin van Jeremy Sarhy en David Griesser de top vijf vol maakte. Jamie Vandenbalck en Julien Darras (Street ART Racing Aston Martin Vantage) reden een mooie inhaalwedstrijd en eindigden op een negende plaats algemeen. Vandenbalck: “Wij gokten verkeerd in de kwalificatie door te kiezen voor regenbanden waardoor ik pas de tweeëntwintigste tijd reed. Daar kwam nog een penalty bovenop zodat we pas als zevenentwintigste de start namen. Maar in de race konden we heel wat plaatsen goed maken en eindigden we nog zevende in onze klasse, dat is beter dan ik verwachtte en geeft vertrouwen voor de tweede race.”

Allied Racing - Porsche 718 Cayman
Allied Racing - Porsche 718 Cayman
De tweede Street Art Racing Aston Martin bestuurd door Pascal Bachman en Clement Seyler kwam als eerste in de AM klasse over de lijn, maar een penalty voor inhalen achter de safety car ontnam hen de zege. Selleslagh Racing Team moest zich tevredenstellen met een negentiende plaats voor Schouten/van Buuren en een tweeëntwintigste voor Glorieux/Dumarey. Glenn Van Parijs (Allied Racing Porsche 718 Cayman) behaalde de veertiende plaats.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 5 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons