van der Horst

GT4 European Series: Seizoen start dit weekend in Nogaro

Racing Team Holland by Ekris Motorsport - BMW M3 GT4
Racing Team Holland by Ekris Motorsport - BMW M3 GT4
Niet enkel de Blancpain Sprint Series gaan dit weekend tijdens de Coupes de Paques op het circuit van Nogaro van start, ook de GT4 European Series wordt op gang geschoten op het Franse circuit. Voor de openingsmanche van dit laatste kampioenschap verwachten de organisatoren een veertiental wagens. Regerend kampioen Racing Team Holland by Ekris Motorsport is er opnieuw bij en schrijft naast een BMW M3 GT4 ook een Ford Mustang FR500C in. Rijders van dienst zijn Simon Knap en Rob Severs op de BMW en Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje op de Amerikaanse bolide. Later op het seizoen wordt de BMW M3 vervangen door een M4.
  • LTF
Las Moras Racing - BMW M3 GT4
Las Moras Racing - BMW M3 GT4
V8 Racing rekent op Luc Braams/Duncan Huisman en Jelle Beelen/Marcel Nooren om de twee Camaro’s de sporen te geven. Ook regerend AM-kampioen André Grammatico is er weer bij met zijn vertrouwde BMW M3 en Las Moras Racing Team zet een zelfde wagen in voor Liesette Braams. Nog een M3 is er voor Dietmar Lackinger en Jan Kasperlik.


Sin R1 GT4
Sin R1 GT4
Uitkijken wordt het naar het debuut van de nieuwe KTM GTR GT4 die ontwikkeld werd in samenwerking met Reiter Engineering GmbH & CO KG. Twee van zulke bolides staan ingeschreven voor de openingsmanche met ieder een Oostenrijkse bemanning. Nog exotischer is de Sin R1 GT4, een in Bulgarije ontworpen maar in Groot-Brittannië gebouwde sportwagen. Sin Cars eigenaar Rosen Daskalov bestuurt een wagen samen met Grigor Grigorov, Hendrick Still bemant de tweede bolide.

PROsport Performance zou zijn Porsche 981 Cayman SP laten debuteren, maar er werden nog geen namen van rijders vrij gegeven. Van over het kanaal komt er dan weer een Chevron GT4 voor marcus Clutton en uit Bulgarije zakt Pavel Lefterov af met een Lotus Evora GT4. In de loop van het seizoen zal het aantal deelnemers nog verder aangroeien.

--- DEELNEMERSLIJST GT4 EUROPEAN SERIES NOGARO (PDF) ---

Foto's: GT4 European Series & Sin Cars
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 31 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons