van der Horst

GT4 European Series: Belgische zege op Spa – Jamie Vandenbalck podium ontzegd

Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Onze landgenoot Damien Dupont heeft samen met zijn teamgenoot Jérôme Demay met hun Aston Martin Vantage de race op Spa voor de GT4 European Series gewonnen. Dupont raakte bij de start betrokken bij een incident maar met zijn teamgenoot slaagde hij er in om in de twee uur durende race op te rukken naar de eertse plaats. Jamie Vandenbalck mocht met Laura Kraihamer de derde podiumtrede innemen maar na de ceremonie werden ze uit de uitslag geschrapt omdat de KTM niet was binnengekomen voor een opgelegde drive through. Mads Siljehaug/Maciej Dreszer (KTM X-Bow) en Jörg Viebahn/Peter Terting (Porsche Cayman) bezetten uiteindelijk de overige podiumplaatsen.
Geen geluk voor Racing Team Holland by Ekris
Geen geluk voor Racing Team Holland by Ekris
De deelnemers aan hde GT4 European Series deelden op Spa voor de tweede maal dit jaar de piste met de deelnemers aan het British GT, dat resulteerde in een startveld van 58 wagens. Met zoveel bolides moest het in de eerste bocht na de start wel misgaan en zo geschiedde verschillende wagens raakten elkaar en voor de Ekris M4 van Knap, die van op de pole was gestart, was de race al over. Ricardo van der Ende (Ekris M4) nam de leiding over maar moest in de achtste ronde de KTM van Maciej Dreszer voorbij laten. Van der Ende zakte nog verder weg in het klassement en moest uiteindelijk de strijd staken met een oververhitte motor.

Laura Kraihamer & Jamie Vandenbalck
Laura Kraihamer & Jamie Vandenbalck
Na afloop van de eerste verplichte pitstop vonden we drie KTM’s aan de leiding met Mads Siljehaug op kop voor Immanuel Vinke en Tim Stupple. Stupple moest binnen voor een stop and go wegens een fout bij de pitstop en zo kwam de derde plaats in handen van Viebahn. Vinke moest echter de strijd staken en de Porsche schoof op naar positie twee. De twee leidende wagens moesten nog een tweede pitstop maken en wanneer ze terug de baan opkwamen had de Street Art Racing Aston Martin Vantage de leiding overgenomen. Siljehaug kwam als tweede over de streep en werd winnaar in de PRO klasse gezien de winnende Aston Martin uitkomt in de Am klasse. Aanvankelijk mochten ook Jamie Vandenbalck en Laura Kraihamer het podium betreden maar ze hadden blijkbaar een drive through penalty genegeerd en verloren alzo hun mooie podiumplaats.

GT4 European Series; Uitslag Spa:

01. Damien Dupont/Jérôme Demay, Aston Martin Vantage GT4 - 45 ronden
02. Mads Siljehaug/Maciej Dreszer, KTM X-Bow GT4
03. Jörg Viebahn/Peter Terting, Porsche Cayman PRO4 GT4 op 1 ronde
04. Lennart Marioneck/Tim Stupple, KTM X-Bow GT4
05. Giuseppe Fascicolo/Mauro Calamia, Maserati GranTurismo MC GT4 op 2 ronden
06. Nicolaj Møller Madsen/Andreas Patzelt, Porsche Cayman PRO4 GT4
07. Carsten Strüwe Hendrik Still, Porsche Cayman Clubsport GT4
08. Jorge Rodrigues/Juuso-Matti Pajuranta, Maserati GranTurismo MC GT4
09. Caitlin Wood/Maximilian Voelker, KTM X-Bow GT4
10. Alessandro Giovanelli/Giuseppe Ghezzi, Porsche 911 (997) GT4

Foto's: Niels Vaeck & Arne Simons
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons