van der Horst

GT4 European Series: Dubbel voor Porsche in Silverstone

PROsport Performance - Porsche Cayman PRO4 GT4
PROsport Performance - Porsche Cayman PRO4 GT4
Op het circuit van Silverstone hield de GT4 European Series zijn eerste endurance race in zijn bestaan. De deelnemers deelden het circuit met het British GT kampioenschap voor een race over drie uren. In moeilijke weersomstandigheden realiseerde PROsport Performance de dubbel met de Porsche Cayman PRO4 GT4 van Peter Terting en Jörg Viebahn voor het identieke exemplaar van Nicolaj Møller Madsen en Andreas Patzelt. De laatste podiumplaats ging naar de Ekris Motorsport BMW M4 van Simon Knap en Rob Severs.
  • Hamofa Performance
Ekris Motorsport - BMW M4 GT4
Ekris Motorsport - BMW M4 GT4
Op een natte piste werd de start achter de safetycar gegeven, maar eens het peloton werd losgelaten nam Viebahn in de Porsche #120 resoluut de leiding voor de beide Ekris Motorsport M4’s. Deze laatsten zouden echter door verschillende incidenten terugvallen in het klassement. Viebahn profiteerde van een safety car periode om zijn pitstop uit te voeren, Terting behield de leiding en kreeg nu ploeggenoot Møller Madsen in zijn zog.

Podium Silverstone
Podium Silverstone
De twee Porsche’s wisten gestaag hun voorsprong op de rest van het veld te vergroten maar met nog 55 minuten op de klok bracht een nieuwe safety car procedure het veld weer bij elkaar. Negentien minuten later werd de race weer vrij gegeven en de wagens doken onmiddellijk daarna de pits in voor een derde verplichte stop. De PROsport Performance Porsche’s werden niet meer bedreigd en Terting/Viebahn wonnen met 30 seconden voorsprong op Møller Madsen/Patzelt. Na Knap/Severs werd de top vijf verder volgemaakt door de Maserati van Anselmi/Sernagiotto en de Camaro van Huisman/Braams.

Noteren we ook dat deze race niet in aanmerking kwam voor de Reiter Young Stars Cup en dat de KTM’s dus niet aan de start kwamen. De volgende manche voor de European GT4 Series gaat door begin juli op het circuit van Francorchamps, opnieuw samen het Britse GT kampioenschap. In onze Ardennen zullen de KTM’s, met onder meer Jamie Jason Vandenbalck, weer van de partij zijn.

Uitslag Silverstone:

01. Jörg Viebahn/Peter Terting - Porsche Cayman PRO4 GT4, 65 ronden
02. Nicolaj Møller Madsen/Andreas Patzelt - Porsche Cayman PRO4 GT4, +29.885
03. Simon Knap/Rob Severs - Ekris BMW M4 GT4, op 1 ronde
04. Luca Anselmi/Giorgio Sernagiotto - Maserati GranTurismo MC GT4, op 1 ronde
05. Duncan Huisman/Luc Braams - Chevrolet Camaro GT4, op 1 ronde
06. Ricardo van der Ende/Bernhard van Oranje - Ekris BMW M4 GT4, op 1 ronde
07. Mike Hansch/Riki Christodoulou - Porsche Cayman PRO4 GT4, op 2 ronden
08. Ghezzi Giuseppe/Giovanelli Allessandro - Porsche 911 (997) GT4, op 3 ronden
09. Graeme Mundy/Steven Liquorish - Porsche Cayman Clubsport GT4, op 3 ronden
10. Piotr Chodzen/Antoni Chodzen - Maserati GranTurismo MC GT4, op 4 ronden

Foto's: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 13 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons