van der Horst

GT4 European Series: Tweemaal Maserati aan het feest in Monza

GT4 European Series te Monza
GT4 European Series te Monza
Niet minder dan 27 wagens kwamen aan de start van de twee races voor het GT4 European Series op het circuit van Monza, een bevestiging van de groeiende interesse voor de klasse. De zege in beide wedstrijden ging naar een Maserati Trofeo MC GT4, op zaterdag was het Villorba Corse exemplaar van Giorgio Sernagiotto en Luca Anselmi aan het feest, zondag was het de beurt aan het exemplaar van Maserati Spa met Romain Monti aan het stuur. Met Jamie Jason Vandenbalck (KTM X-Bow) en Albert Bloem stonden er twee landgenoten aan de start.
  • Hamofa Performance
Racing Team Holland by Ekris Motorsport - BMW M4 GT4
Racing Team Holland by Ekris Motorsport - BMW M4 GT4
De vanaf de pole vertrokken Ricardo van der Ende (BMW M4) was de eerste leider in race 1, maar de Nederlander kon niet verhinderen dat een opzittende Hendrik Still (Sin R1) hem voorbij ging. Na de verplichte pitstop was het toch weer de BMW M4, nu met Bernhard van Oranje aan het stuur, die op kop lag met achter hem de KTM X-Bow van Mads Siljehaug. De Noor ging echter te hevig te keer en ging even door de kattenbak. Toch kon Bernhard van Oranje niet lang meer genieten van zijn leidersplaats, Luca Anselmi (Maserati Trofeo MC) vond aansluiting en wrong zich voorbij de BMW. Een late safety car periode bracht geen verandering in het klassement, Anselmi/Sernagiotto (Villorba Corse Maserati MC) wonnen voor Van der Ende/van Oranje (Racing Team Holland by Ekris
Jamie Vandenbalck/Laura Kraihammer - KTM X-Bow GT4
Jamie Vandenbalck/Laura Kraihammer - KTM X-Bow GT4
BMW M4) en Knap/Severs (Racing Team Holland by Ekris BMW M4). De V8 Racing Camaro’s van Beelen/Nooren en Huisman/Braam pakten respectievelijk de vierde en zesde plaats met tussen hen in de Villorba Corse Maserati MC van Fogliani/Zamparini. Jamie Vandenbalck (KTM X-Bow) eindigde met teamgenote Laura Kraihammer op een mooie elfde plaats algemeen, goed voor een derde plaats in de Reiter Young Stars Cup. Albert Bloem werd met een Aston Martin Vantage eenentwintigste.

Maserati Spa - Maserati Trofeo MC GT4
Maserati Spa - Maserati Trofeo MC GT4
De Sin R1 met Andreas Gülden was de eerste leider in race 2, maar de bolide kreeg problemen met de stuurbekrachtiging en viel terug tot plaats acht bij de meet. Na een safety car periode gevolgd door de pitstops was het Romain Monti die de koppositie had overgenomen met in zijn spoor de twee V8 Racing Camaro’s. Na een tweede safety car periode liet de Italiaan zich bij de herstart verrassen door Beelen en Huisman maar op hetzelfde moment maakte de rode vlag een einde aan de wedstrijd omdat de wagen van Tim Coronel stil stond op de piste. In deze situatie wordt het eindklassement opgemaakt naar de stand in de ronde voor de rode vlag gezwaaid wordt en alzo ging de zege toch naar de Maserati van Monti voor de Camaro’s van Huisman/Braams
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
en Beelen/Nooren. Vierde werd de Autorlando Porsche 911 van Giuseppe/Allessandro met daarachter Marioneck/Stupple op de eerste KTM X-Bow. Van der Ende/van Oranje sloten de race af op de zesde plaats. Voor Jamie Vandenbalck zat er ditmaal niet meer in dan een negentiende positie algemeen, goed voor een zesde plaats in de Reiter Young Stars Cup. Albert Bloem finishte ditmaal op de vijfentwintigste positie.

Foto's: GT4 European Series & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 25 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons