van der Horst

Klassezege voor Damien Dupont op de Hungaroring

PROsport Performance - Porsche Cayman GT4
PROsport Performance - Porsche Cayman GT4
Op de Hungaroring werd dit weekend de vijfde manche van de GT4 European Series betwist en dat in het kader van het DTM weekend. Met Damien Dupont en Jamie Jason Vandenbalck kwamen er twee Belgen aan de start. Dupont kende een uitstekend weekend met een tweede en een eerste plaats in de Am-klasse. Jamie Jason Vandenbalck haalde in de eerste race net de top tien en klasseerde zich samen met Laura Kraihamer zeventiende in race 2. De zeges gingen naar de PROsport Performance Porsche Cayman van Peter Terting/Jörg Viebahn en de Villorba Corse Maserati GT MC van Luca Anselmi en Patrick Zamparini.
Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
De eerste race werd gekenmerkt door een duel tussen de Villorba Corse Maserati en de PROsport Performance Porsche. Zamparani nam de bovenhand op Viebahn, maar na pitstop wist Terting al snel terug te komen op Anselmi die nu aan het stuur van de Maserati zat. Lang kon Anselmi niet standhouden, want zijn bolide kampte met een lekke band. Zo reed Terting zonder problemen naar de zege. De twee overige podiumplaatsen waren voor de Ekris M4’s van Simon Knap/Rob Severs en Ricardo van der Ende/Bernhard van Oranje. Nochtans was de Porsche Cayman van Nicolaj Møller Madsen en Andreas Patzelt als derde over de lijn gekomen, maar 25 seconden straftijd voor het niet respecteren van de tracklimits wierp de Porsche terug naar een achtste plaats. Damien Dupont eindigde samen met Jérôme Demay als negende en tweede in de Am-klasse na de Porsche van Riki Christodoulou en Carsten Struwe. Een plaats verder opde tiende stel eindigde de KTM X-Bow van Jamie Jason Vandenbalck.

Villorba Corse - Maserati GT MC
Villorba Corse - Maserati GT MC
In de tweede race was het  Ricardo van der Ende die de leiding nam, maar een safety car-periode na de pilotenwissel maakte dat de Maserati van Patrick Zamparini de aansluiting kon maken met de BMW, op dat moment met Bernhard van Oranje aan het stuur. De Nederlander kon niet verhinderen dat de Maserati hem voorbij ging en even later werd de oranje BMW uit de baan geknikkerd door de KTM van Siljehaug. Luca Anselmi en Patrick Zamparini wonnen de race voor de Swiss Racing Maserati van Mauro Calamia/Giuseppe Fascicolo. De laatste podiumplaats was voor de winnaars van de eerste race Peter Terting en Jörg Viebahn. Damien Dupont en Jérôme Demay eindigden mooi vierde en werden daarmee winnaar in de Am klasse.

Foto's: GT4 European Series & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 27 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons