van der Horst

Monza: Nabeschouwing Benjamin Lessennes

Zelfs in zijn stoutste dromen had hij dit niet durven vermoeden. In zijn eerste GT-meeting, aan het stuur van een McLaren 570S GT4, wist Benjamin Lessennes de twee races van de GT4 European Series op het circuit van Monza te winnen. Samen met zijn teammaat Daniel McKay bleek de Namenaar op zaterdag de beste op een droge omloop en ook in de regen op zondag wisten ze te winnen. Zo kan het Belgisch-Britse duo als leider in de tussenstand richting Brands Hatch trekken.
Benjamin Lessennes had zich in de toerwagenracerij al een degelijke reputatie weten op te bouwen, maar dit seizoen zet hij zijn eerste stappen in de wereld van de GT-racerij. Een nieuwe uitdaging voor de 19-jarige Belg, in 2017 kampioen van de TCR Benelux en vorig jaar een aantal keer in de top-5 van de wereldbeker FIA WTCR, een uitdaging die dit weekend begon op het circuit van Monza.
 
In de Italiaanse snelheidstempel, decor van de eerste races voor de GT4 European Series, gaf de Namenaar onmiddellijk zijn visitekaartje af. Perfect bijgestaan door zijn teammaat Daniel McKay wist Benjamin met de McLaren 570S GT4 van Équipe Verschuur bij beide races te zegevieren.

“Wat een start van het seizoen!”, stelde hij zondag, na het verlaten van het podium. “Ik had al een vermoeden dat ik samen met Daniel een goed duo zouden vormen. Maar om al onmiddellijk de eerste twee races te winnen... Zeker omdat dit de eerste keer was dat ik een bolide met 500 pk op de achterwielen bestuurde had ik dit uiteraard nooit durven denken!”
 
Naast het pure resultaat maakte ook de manier waarop heel wat indruk bij de waarnemers. “Zaterdag lagen we in tweede positie, toen ik het stuur overnam om de tweede helft van de race af te werken”, vertelt Benjamin. “Ik nam even de leiding, maar werd dan door een andere deelnemer in de eerste chicane brutaal opzijgezet. Met nog vijf minuten te gaan viel ik terug naar de vierde plaats.”
 
Zonder zich op te winden liet Benjamin het publiek echter nog van enkele schitterende inhaalmanoeuvres genieten, om zo opnieuw de eerste plaats in te nemen en de race te winnen.

's Anderendaags nam hij op een doornatte piste van op de tweede plaats de start, vooraleer snel naar de eerste positie door te schuiven. De rijder van de McLaren 570S van Équipe Verschuur reed nog voor de verplichte pitstop een mooie voorsprong bijeen. “Toen hij na de rijderswissel opnieuw de baan opkwam was Daniel naar de tweede plaats teruggevallen, maar hij leverde schitterend werk door snel opnieuw de leiding in handen te nemen. Een half uur later mochten we voor de tweede keer dit weekend op het hoogste podiumtrapje klimmen!”
 
Een eerste meeting in de GT-racerij die Benjamin dus niet snel zal vergeten! “Ik heb me dit weekend ontzettend geamuseerd”, glimlacht hij. “Daniel en ik hebben echt dezelfde visie. We hebben al onze informatie gedeeld, net zoals enkele kleine tips waardoor we allebei sneller gingen. Gezien het verloop van het weekend lijken we een snel en homogeen duo te vormen. Mogen we aan het eind van het seizoen voor de titel gaan? Hoewel we een heel goede start hebben genomen, is het nog te vroeg om dat te stellen. Nu focussen we ons op de tweede manche, die op 4 en 5 mei in Brands Hatch wordt gehouden. Hoewel de Engelse omloop onze McLaren 570S GT4 minder goed zou moeten liggen, zullen we toch proberen om wat punten te sprokkelen. Want wie kampioen wil worden, moet ook regelmaat tonen!”

Persbericht Benjamin LessennesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 15 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons