van der Horst

GT4 Sprint Cup Europe: Tweede plaats voor Gilles Magnus in race 1

Gilles Magnus - Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4
Gilles Magnus - Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4
Gilles Magnus (Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4) is tweede geworden in de eerste race voor de GT4 Sprint Cup Europe, die zaterdag plaats vond te Hockenheim in het kader van de DTM finale aldaar. Na een slechte start vocht Magnus zich terug naar de tweede plaats en zette leider Max Koebolt (MDM Motorsport BMW M4 GT4) nog onder druk maar kon de Nederlander de zege niet meer ontnemen.
Start race 1 GT4 Sprint Cup Europe
Start race 1 GT4 Sprint Cup Europe
Bij de start van de 40 minuten durende race kwam Magnus slecht weg en zakte weg van plaats twee naar plaats vijf terwijl Nicolas Schöll (Allied Racing Porsche Cayman GT4) resoluut de leiding nam. Een contact tussen Tim Heinemann (HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3) en Nico Menzel (Team Macrix Software by RN Vision STS BMW M4) en een schuiver van Henri Kauppi (Nova Race Ginetta G55) dede de koersdirectie besluiten om de safety car te baan op te sturen.  

Podium race 1 GT4 Sprint Cup Europe
Podium race 1 GT4 Sprint Cup Europe
Maar vlak na de herstart in de vierde ronde moest Schöll zijn Porsche aan de kant zetten met mechanische panne. Gabriele Piana (Team Macrix Software by RN Vision STS BMW M4) nam de leiding over voor Koebolt en Magnus. Twee ronden later ging de Nederlander voorbij aan de Italiaan die alles op alles moest zetten om Magnus achter zich te houden. Een ronde later slaagde Magnus er in om voorbij de BMW te geraken maar hij kwam net te kort om Koebolt van de zege te houden. Hendrik Still (Allied Racing Porsche Cayman) werd vierde na Piana en Razvan Umbrarescu (RN Vision STS BMW M4) sloot de top vijf af. Bas Schouten zette de tweede Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG op de zesde plaats op slechts 0.098 seconde van de BMW.

Foto's: Vincent Wouters & Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 13 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons