van der Horst

Zandvoort: Angélique Detavernier met Selleslagh Racing Team

SRT - Mercedes-AMG GT4 - Dumarey/Glorieux
SRT - Mercedes-AMG GT4 - Dumarey/Glorieux
Naast de Blancpain GT Series World Challenge komt dit weekend ook de GT4 European Series in actie op het circuit van Zandvoort. Voor de vijfde van zes manches die het Europees GT4 kampioenschap telt schreven zich 31 wagens in. Bij het Belgische Selleslagh Racing Team, dat ditmaal twee wagens inzet, komen er weer nieuwe rijders aan de bak. Zo deelt Angélique Detavernier het stuur van de groene Mercedes AMG GT4 #30 met Kay van Berlo. Voor Detavernier is het haar eerste keer in een Mercedes GT4 en de eerste maal op Circuit Park Zandvoort, maar ze zal ongetwijfeld geholpen worden door haar coach Frédéric Vervisch, die zelf aan de slag is in de Blancpain GT World Challenge Europe op een Audi van Phoenix Racing.
Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin vantage GT4
"Kay is heel snel, maar een podium is hier niet mogelijk met mij in een kampioenschap met zo'n hoog niveau. Ik ben vooral blij dat ik de kans krijg om ervaring op te doen" aldus Detavernier. Terwijl wagen #30 in de Pro-Am categorie uitkomt, krijgt de gele #31 die in de Am klasse opgedeeld wordt ook een nieuw rijdersduo met Alessandro Giovanelli en Bob Herber. Jean-Luc Behets/Johan Vannerum, die in Misano nog sterk presteerden, ontbreken op de deelnemerslijst. Street Art Racing gaat in Nederland op zoek naar een nieuw topresultaat met haar vaste duo’s Jamie Vandenbalck/Julien Darras en Pascal Bachmann/Clément Seyler. Bij de favorieten voor de zege behoort ook Benjamin Lessennes die nog steeds het stuur van de Equipe Verschuur McLaren 570 deelt met Daniel McKay.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 9 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons