van der Horst

Guerlain Chicherit vervoegt World RX in Frankrijk en Italië

Guerlain Chicherit
Guerlain Chicherit
Waaghals Guerlain Chicherit zal met de MINI van JRM Racing twee wedstrijden binnen het wereldkampioensap Rallycross betwisten, met name de manches in Frankrijk en Italië begin september en half oktober respectievelijk. Chicherit is een voormalig skikampioen, Junior WRC-rijder en Dakar-piloot voor onder meer X-Raid. Bij die laatste discipline scoorde hij samen met Tina Thörner in 2010 een vijfde plaats algemeen als beste resultaat.
Guerlain Chicherit - MINI
Guerlain Chicherit - MINI
Guerlain Chicherit staat gekend voor zijn extreme uitdagingen, waaronder de backflip en de langste jump die bijna verkeerd afliep. De Monster Energy-rijder zal de MINI Supercar bemannen, een bolide van het Britse JRM Racing die gedurende het seizoen regelmatig van rijder wisselt. Ditmaal is het voor Frankrijk en Italië dus de beurt aan de Franse spektakelman en het woordje schrik staat niet in zijn woordenboek.


Guerlain Chicherit - MINI jump
Guerlain Chicherit - MINI jump
Chicherit erkent de uitdaging waar hij voorstaat en de steile leercurve die hem opwacht. "Ik heb het WK Rallycross van nabij gevolgd en ik ben echt onder de indruk van de groei, de huidige rijstandaarden, de atmosfeer en de uitdagende circuits op de kalender. Racen in Loheac zal extra speciaal zijn voor mij; ik kan niet wachten om mijn vrienden, fans en het fantastische Franse publiek te zien, ik hoop dat ik hen trots kan maken."

Foto's: Monster Energy - Rallycross RX -MINISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 14 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings France en Italy.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons