van der Horst

Guillaume De Ridder op een zucht van titel in FIA RX2e / Elektrisch debuut voor Kobe Pauwels

Guillaume De Ridder - RX2i
Guillaume De Ridder - RX2i
Tijdens het eerste seizoen van het officieel FIA elektrische rallycrosskampioenschap, de RX2e, heeft onze landgenoot Guillaume De Ridder de beste papieren in handen om de eerste kampioen te worden in dit nieuwe tijdperk. De Ridder en zijn Finse opposant Jesse Kallio zijn de twee resterende piloten die in aanmerking komen voor de titel.
Pauwels en De Ridder hebben reden tot juichen
Pauwels en De Ridder hebben reden tot juichen
Gedurende een gans seizoen was er een harde strijd voor de koppositie tussen onze snelle landgenoot Guillaume De Ridder en de Finse kamikaze Jesse Kallio met meerdere verhitte duels. De Ridder begon schitterend aan het seizoen in Spanje met een volle puntenoogst, maar Kallio kwam in Zweden opnieuw langszij terwijl De Ridder dan in Frankrijk en België opnieuw de snellere was. In Frankrijk moesten beiden wel toezien hoe een sublieme Dorian Deslandes de zege pakte voor eigen volk.

De Ridder start op de Nürburgring met een voorsprong van negen punten op zijn naaste rivaal. Kallio heeft het niet meer zelf in handen. Hierdoor kan De Ridder het tactisch aanpakken. Indien de Finse TGV erin slaagt om de volle pot van 30 punten te pakken, dan heeft De Ridder voldoende aan 21 punten om alsnog kampioen te worden. Dat zou meteen zijn slechtste resultaat van het seizoen zijn. In autosport kan uiteraard van alles gebeuren, maar indien De Ridder gevrijwaard blijft van pech, dan kan de titel hem niet meer ontglippen.

Elektrisch debuut van Kobe Pauwels
Kobe Pauwels - Audi A1 RX3
Kobe Pauwels - Audi A1 RX3
Met Kobe Pauwels krijgen we een tweede landgenoot aan de start van de seizoenafsluiter in RX2e. Als 16-jarige zoon van ex-piloot Koen Pauwels pakte de vice-titel in RX3 en boekte een eerste zege in Frankrijk, De youngster gaat nu zijn debuut maken in het elektrisch RX en daarvoor ging hij testen met onze kampioen in spé, Guillaume De Ridder.


Eerste zege voor Kobe Pauwels in RX3
Eerste zege voor Kobe Pauwels in RX3
Kobe Pauwels: “Ik krijg de kans om de laatste race aan te treden in de RX2e en uiteraard neem ik die kans met beide handen aan. De toekomst van RX is elektrisch en volgend seizoen wordt het wereldkampioenschap reeds met elektrische wagens gereden. Het is dan ook goed dat ik er reeds kan van proeven. Wat uiteraard niet wil zeggen dat ik volgend seizoen sowieso elektrisch zal rijden. Het seizoen is amper achter de rug en misschien zal ik nog een seizoen in RX3 rijden om mijn vice-titel extra in de verf te zetten. Ik heb een fantastisch seizoen achter de rug met een Audi A1 van Volland Racing. De volgende logische stap zou een gooi moeten worden naar de titel. Maar dat is nog veraf. Eerst gaan we ons toespitsen op de race van komend weekend en daarin ga ik trachten om mijn eigen race te rijden zonder rekening te houden met de afwikkeling van het kampioenschap. Mijn deelname zal misschien in het voordeel zijn van Guillaume, maar ik ga in ieder geval mijn best doen en een podiumplaats moet normaliter een haalbare kaart worden”.

Maar voor het podium zal de RX3-ster toch behoorlijk hard moeten knokken met De Ridder en Kallio in volle strijd voor de titel, terwijl de Brit O’Donovan en de Spanjaard Suarez ex aequo de derde plaats bezetten en beiden het podium ambiëren in de eindstand van het kampioenschap.        

Foto's: Johnny Loix
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 25 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Germany.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons