van der Horst

Guillaume Dilley terug in BRC voor minstens zes wedstrijden met de Skoda van J-Motorsport

Na twee jaar afwezigheid op het hoogste niveau van de Belgische rallysport, is de 29-jarige Brabander terug met een Fabia R5. Naast hem zien we afwisselend Véronique Hostens en Lara Vanneste.
  • Powercars
Het is zonder meer schitterend nieuws en een grote verrassing voor het Belgian Rally Championship 2020: Guillaume Dilley staat aan de start van de Haspengouw Rally met een programma van minimum zes manches in het nationale kampioenschap en mogelijk meer in functie van de resultaten.

“Ik ben erg gelukkig om te kunnen bevestigen dat ik aan minstens zes manches van het Belgian Rally Championship deelneem, met een Skoda Fabia R5 van J-Motorsport, het team van Jourdan Serderidis”, vertelt Guillaume die we niet meer aan de start van een seizoen zagen sinds 2015, het jaar na zijn Junior titel met Peugeot. Hij werd toen vicekampioen van België achter Freddy Loix met een Citroën DS3-R3. “Het was mijn laatste echt goede seizoen. Daarna volgde de miserie met het Junior Team Citroën en de DS3 die heel de tijd stuk ging of de Hyundai R5 waarmee ik drie wedstrijden reed met evenveel maal technische problemen. Ik was het allemaal wat beu, moet ik zeggen. Het rallyvirus kruipt echter waar het niet kan gaan en het is iets wat je heel je leven blijft hebben. Vorig jaar ben ik van start gegaan in de Rallye de Wallonie met een kleine Peugeot 208 R2, alvorens Jourdan in de Condroz te helpen en dat gaf me weer zin. Het wordt bovendien een zeer mooi kampioenschap, met een tiental kandidaten op de podiumplaatsen. Ik wil erbij zijn, deel van het kampioenschap uitmaken, zonder evenwel meteen de druk te hebben om vooraan te moeten eindigen. Met Jourdan Serderidis, de boss van J-Motorsport, mijn kameraad Anthony Bourdeaud'hui, maar ook Lara (Vanneste) en Véronique (Hostens) zonder wie ik niet aan de start zou staan, heb ik mensen gevonden met dezelfde passie en motivatie als ik heb. We hebben samen een mooi programma samengesteld, waardoor ik me nu al erg opgewonden voel. Net een kind voor het feest van Sinterklaas!”

Het programma start met de Haspengouw, gevolgd door Spa, de Wallonie, Ypres, de Omloop en de Condroz met de Rally van Wervik in juni als voorbereiding op Ieper.

“De TAC kan erbij komen als we in de eerste manches goed presteren, net als de East Belgian. We werken er nu al aan”, vervolgt Guillaume die klaar is voor de uitdaging. “Ik besef ook dat het ritme van Fernémont, Princen, de Mevius of Bédoret zeer hoog zal liggen. Ik bereid me er nu al op voor dat ik een tik zal krijgen in de eerste KP in Landen, minstens een seconde per kilometer, denk ik. Gelukkig zijn er heel wat nieuwe kilometers en dat zal iet of wat het verschil verkleinen.”
Guillaume Dilley start evenwel zonder druk: “Ik ga starten met de Skoda Evo1 alvorens in Spa de nieuwe Evo2 te besturen, de wagen die ook Jourdan zal gebruiken voor zijn programma. Mijn doel is om stap voor stap terug te komen en in de buurt van het podium te komen tijdens de tweede helft van het seizoen, en waarom niet een podiumplaats te versieren. Ik weer dat op pure snelheid het niet evident zal zijn, maar ik wil op regelmaat mikken, zoals ik deed in 2015 met de R3. Ik viseer uiteraard niet de titel in 2020, maar op een dag wil ik die titel wel. In die optiek is Adrian Fernémont een voorbeeld voor me. Hij maakte de voorbije jaren erg veel progressie en deed dat met betrouwbaar materiaal.”  

In 2020 doet Guillaume het met twee dames, Véronique Hostens en Lara Vanneste: “Ik had gezegd dat ik zou stoppen einde 2018 na onder meer de Belgische titel met Vincent Verschueren in 2017, maar na mijn deelname in Ieper met Kevin Abbring, heb ik besloten om toch niet te stoppen. Het is te leuk. Ik ben een rallymeisjes”, vertelt de voormalige nationale kampioen bij de corijders, Véronique Hostens. “Mijn beste vriendin Lara stelde me voor om enkele wedstrijden met Guillaume te werken en ik heb niet lang moeten nadenken. Het zal de eerste maal zijn dat ik de nota’s in het Frans lees, maar dat is een nieuwe uitdaging en ik hou van uitdagingen. Ik heb de stijl van Guillaume altijd gewaardeerd en we gaan ons goed voorbereiden. Ik start met hem in de Haspengouw en start nog in Wervik en Roeselare. Een of twee andere proeven kunnen aan het programma worden toegevoegd. Meer ga ik niet zeggen.”  

Voor de rest van het seizoen doet Guillaume het naast Lara Vanneste, die we de afgelopen jaren met Kevin Demaerschalk zagen.

“Ik ben ook erg gelukkig om weer met Guillaume te werken. We zaten al samen in een rallywagen in 2014, het jaar dat we de 208 Cup en de Junior titel wonnen”, aldus Lara. “Het is een snelle rijder, intelligent en hij is eerlijk en aangenaam in de omgang. Hij heeft al mooie dingen laten zien en ik denk dat in een goede omgeving hij alles in huis heeft om vooraan mee te spelen. Ik denk dat in Landen en Spa het belangrijk zal zijn om weer in het ritme te komen, maar vanaf de Wallonie, denk ik dat we goede tijden gaan neerzetten en vooraan zullen meespelen. Ik heb erg veel gewerkt om dit programma op poten te zetten, samen met Jourdan, Véro en hemzelf. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij potentieel heeft en dat hij gezien de progressiemarge mooie dingen kan laten zien in het Belgian Rally Championship.”

Alle lichten staan nu op groen en iedereen kijkt enthousiast uit naar de start van het seizoen op 29 februari in Landen.     

Persbericht Guillaume DilleyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 4 februari 2020.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons