van der Horst

Gulf 12H: 2 Seas Motorsport domineert eerste wedstrijddeel

Start Gulf 12 Hours Bahrein deel 1
Start Gulf 12 Hours Bahrein deel 1
Tijdens het eerste deel van de Gulf 12 Hours Bahrain stond er geen maat op 2 Seas Motorsport. Ben Barnicoat, Issa Bin Abdullah Alkhalifa en Martin Kodric reden bijna de gehele zes uren op kop, al verloren zij in het laatste uur een groot deel van hun voorsprong door een lange pitstop. Op een kwartier van het einde van de wedstrijd namen ze de leiding terug over. Hiermee zal het 2 Seas trio samen met de RAM Racing Mercedes - tevens de leider in Pro-Am-, de Dinamic Motorsport Porsche en de Team Parker Racing Bentley in dezelfde ronde het tweede deel van de wedstrijd aanvatten.
  • Dreamdrive
Terwijl de ene 2 Seas Motorsport McLaren domineert, stond de andere wagen van het Brits-Bahreinse team al na 50 minuten in de pits met technische problemen. Daarna kwam de wagen van Lewis Williamson, Dylan Pereira en Ed Jones niet meer in actie. Ook de derde McLaren in het veld, deze van Inception Racing with Optimum, moest uiteindelijk de pits opzoeken met schakelproblemen. Joe Osborne liet de McLaren nog een paar keer zien bij wijze van test op het einde van de eerste zes uur, maar het is af te wachten of de wagen gaat starten in deel twee, dat om 15:30 uur van start gaat.

Foto: Gulf 12 HoursSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 9 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours Bahrain.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons